Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon și-a dat demisia! Ce motiv a invocat

Ultima actualizare:

Schimbările continuă la Spitalul Pantelimon, acolo unde mai multe persoane au decedat în mod suspect. Florina Pompilian, șefa Secției ATI, a demisionat din motive personale. 

Florina Pompilian / foto: Arhiva Click!
Florina Pompilian / foto: Arhiva Click!

Cu toate că a renunțat la funcția de conducere, Florina Pompilian continuă să fie medic pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Șefa ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon a renunțat la funcția de conducere”

Conform celor afirmate de reprezentanții Spitalului „Sfântul Pantelimon”, Florina Pompilian a depus luni, 19 august, demisia. Constantin Răzvan Jitianu, manager interimar, i-a acceptat-o. 

De asemenea, motivul pentru care șefa Secției ATI, a demisionat din motive personale, așa cum amintește observatornews.ro

Emanuel Ungureanu, plângere penală împotriva lui Alexandru Rafila 

Tot în cazul scandalului de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală împotriva lui Alexandru Rafila. L-a acuzat pe ministrul Sănătății de abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în cazul deceselor suspecte. 

De asemenea, Emanuel Ungureanu a anunțat că a mai depus plângere și împotriva a doi funcţionari din Ministerul Sănătăţii, Octavian Melintescu (consilierul personal al lui Rafila) şi Sorin Luca (fost şef al Corpului de control), potrivit Agerpres.

Sunt doi funcţionari care, cu neglijenţă şi comiţând fapta de abuz în serviciu, au refuzat practic să facă un control, conform Legii 95/2006, unei Hotărâri de Guvern şi modului în care este reglementată activitatea acestui Corp de control. Domnul Rafila se face vinovat de fapte de abuz în serviciu şi de neglijenţă în serviciu. Sunt fapte foarte grave care au atentat şi atentează în continuare la siguranţa pacienţilor din Spitalul 'Sfântul Pantelimon'.

În situaţia în care ministrul Sănătăţii a aflat, inclusiv din presă, despre faptul că, în 48 de ore, într-un spital din ţara noastră, într-o secţie ATI, mor 20 de oameni în condiţii suspecte, el ar fi fost obligat prin lege, atenţie sunt 16 articole din Legea 95/2006 încălcate de domnul Rafila, să facă un control complex pe Secţia AŢI, din care ar fi trebuit să facă parte un medic specialist ATI, un inspector de la Inspecţia Sanitară de Stat, un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi un reprezentant al Colegiului Medicilor", a declarat deputatul la intrarea în Parchetul General.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
batrani jpg
scoli modulare jpeg 2 jpeg
andrea lo rosso pictura picasso il giorno jpg
everest noaptea jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
shutterstock 2466647573 jpg
image png
vesela de unica folosinta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net