Șeful Vămilor a fost reţinut de DNA chiar în timpul vizitei ministrului austriac de Interne. Pentru ce faptă este acuzat

Dinu-Octavian Nicolescu, directorul Autorităţii Vamale Române, a fost reţinut pentru trafic de influenţă de procurorii DNA chiar în timpul vizitei oficiale a ministrului austriac de Interne la București.

Șeful vămilor a fost reținut pentru fapte comise în 2020 Foto: Facebook DNA
Șeful vămilor a fost reținut pentru fapte comise în 2020 Foto: Facebook DNA

Ce a făcut directorul Autorităţii Vamale Române

,,În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu", a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Inculpatul merge la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă

Potrivit sursei citate, în datele de 13 şi 14 aprilie 2020, Dinu-Octavian Nicolescu, prin acelaşi intermediar, ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei. DNA precizează că presupusul "litigiu" pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administraţia Fondului pentru Mediu nu a fost "rezolvat" până în prezent.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 şi art. 309 Cod de procedură penală. ,,La data de 26 aprilie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", arată sursa citată. 

Ministrul de Interne al Austriei este la București

Șeful vămii Dinu Octavian Nicolescu a fost reținut chiar în timpul vizitei oficiale a ministrului austriac de Interne la București. Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner se află la București pentru a discuta cu ministrul Lucian Bode despre deblocarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen.

Karner s-a opus admiterii României, susținând că țara noastră este principalul responsabil pentru migrația ilegală, din cauza felului în care sunt administrate frontierele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net