Șoc la casa de cultură Hunedoara! Pagina de Facebook a instituției, spartă și umplută cu materiale porno. VIDEO

În luna ianuarie, Casa de Cultură din Hunedoara a fost redeschisă publicului, la capătul unui lung proces de restaurare. Dar cei interesați de spectacole au avut o surpriză imensă atunci când au intrat pe pagina de Facebook a instituției.

Casa de Cultură a rămas fără pagina de Facebook / foto: Facebook
Casa de Cultură a rămas fără pagina de Facebook / foto: Facebook

Încă de la începutul lui august, mai multe site-uri sunt administrate de Primăria Hunedoara. Una dintre ele este cea a Casei de Cultură.

În ultimele săptămâni, postările publicate aici au fost videoclipuri cu secvențe din filme pentru adulți. „Și vouă v-au spart contul? Asta se întâmplă când deschizi orice link trimis aiurea...”, a fost concluzia unui hunedorean.

Și pagina de Facebook a fost atacată de hackeri

Urmărită de peste 50.000 de oameni, pagina de Facebook a primăriei nu a scăpat nici ea. De la începutul lunii august angajații instituției nu au mai putut publica informații pe ea.

Aceeași soartă a avut-o și pagina „Dan Bobouțanu, jurnal de primar”, a primarului Dan Bobouțanu, redenumită după atacul cibernetic „Artificial Intelligence”. „Acesta este un virus. Nu vreau să iau parte la asta”, a transmis pagina Artificial Intelligence, într-o postare.

Procedura de recuperare a celor trei pagini de Facebook este greoaie, iar primăria a deschis o nouă pagină de informare „Administrația municipiului Hunedoara”.

„Pe data de 4 august, pagina oficială Primăria Hunedoara, dar şi paginile mai multor entităţi subordonate au fost ţintele unui atac cibernetic concertat fiind, practic, furate. În ciuda demersurilor noastre susţinute, recuperarea respectivelor pagini, până în acest moment, nu a fost posibilă.

Din cauză că procesul de recuperare a vechilor pagini durează mult mai mult decât ne dorim şi noi, până la remedierea situaţiei, vom posta pe această pagină informările publice obişnuite ale Primăriei municipiului Hunedoara”, a informat, joi, 17 august 2023, Primăria Hunedoara.

Casa de Cultură, reabilitată în 2 ani

Din 2015, clădirea din Hunedoara a rămas închisă, iar din vara anului 2020 a intrat în reabilitare.

Proiectul de restaurare finanțat în cea mai mare parte de Consiliul Județean Hunedoara, a fost estimat la peste 16 milioane de lei. Lucrările principale au vizat refuncţionalizarea şi compartimentarea spațiilor, finisaje interioare și exterioare, restaurarea şi refacerea elementelor de decoraţie arhitecturală, refacerea pardoselii şi a scărilor, recondiţionarea şi restaurarea tâmplăriei, modernizarea birourilor şi grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiei electrice şi de iluminat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net