Șoc! Și-a înjunghiat tatăl, apoi l-a lăsat să agonizeze 24 de ore. Fiul criminal a fost arestat pentru 30 de zile

Ultima actualizare:

Fiul de 16 ani al omului de afaceri găsit mort în propria casă, la Pitești, a fost reținut sâmbătă, iar azi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Surse din anchetă spun că adolescentul a recunoscut că și-ar fi ucis tatăl duminica trecută, scrie adevărul.ro.  Cornel diaconescu, în vârstă de 78 de ani, a fost lovit și înjunghiat de mai multe ori, după care a fost acoperit cu haine și lăsat să agonizeze cel puțin 24 de ore.

Cornel Diaconescu ar fi fost ucis chiar de fiul său Foto: Facebook
Cornel Diaconescu ar fi fost ucis chiar de fiul său Foto: Facebook

Băiatul ar fi recunoscut fapta

Potrivit anchetatorilor, adolescentul ar fi recunoscut fapta, după o ceartă aprinsă, pentru că bărbatul, în vârstă de 78 de ani, îi reproșa tânărului faptul că acesta se droga.

Surse din interiorul anchetei au dezvăluit că, după ce și-a înjunghiat tatăl, băiatul l-ar fi acoperit pe acesta cu haine și ar fi organizat o petrecere cu prietenii, în aceeași casă, cu toate că victima nu decedase și se afla în agonie. Medicii legiști au constatat că bărbatul s-a zbătut cel puțin 24 de ore între viață și moarte, dar nimeni nu a chemat Salvarea. Invitații de la petrecere nu au știut ce se afla sub mormanul de haine, tânărul spunându-le că a acoperit niște bucăți sparte de gresie.

Vila în care locuia omul de afaceri și unde a fost omorât. captură: pro tv
Vila în care locuia omul de afaceri și unde a fost omorât. captură: pro tv

Laurențiu Palaghia, prim procuror parchetul Argeș, a precizat că victima era decedată de mai mult timp: „Era decedat de mai multă vreme. Ultima oară a fost văzut în viață se pare duminică, deci în urmă cu vreo patru zile. Prezenta multiple lovituri", scrie adevărul.ro.

Tânărul a dat fuga la mama lui 

Băiatul s-a întors la mama lui, care locuia singură, abia joi seara. Acolo l-au și găsit polițiștii. Era agitat, incoerent și a fost dus la spital. Băiatul a recunoscut că a consumat substanțe psihoactive de abuz, de genul etnobotanicelor. Avocatul adolescentului a cerut o expertiză psihiatrică.

Ion Dumitru, prieten cu victima, a povestit la Știrile Pro TV: „Am auzit că se droga, am auzit că bea, că era într-o trupă de asta cum sunt în ziua de azi. Soția i-a spus: Hai să facem ceva, că fiu-tău a luat-o razna rău de tot. Și a zis că se ocupă el. Se ocupă el și nu e niciun pericol și uite ce pericol a putut să fie”.

În cazul morții omului de afaceri, cercetările se fac pentru omor calificat. Polițiștii continuă cercetările și urmează să stabilească dacă băiatul este, într-adevăr, vinovat pentru moartea omului de afaceri.

Cine era Cornel Diaconescu

Cornel Diaconescu a lucrat la Dacia Service, iar acum era proprietarul unei companii care se ocupă cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei și sedii în mai multe orașe. Bărbatul era divorțat și trăia retras, într-o vilă cu două etaje, aflată la ieșirea din Pitești spre Bascov. Deși, la divorț, băiatul fusese încredințat mamei, el se mutase de cinci ani cu tatăl pentru că - spun cunoscuții familiei - acesta nu îi refuza nimic, îi dădea bani și îi oferea  „libertate”. În vila respectivă a fost găsit afaceristul de către una dintre fostele soții. 

image
image
image
image
image
image
pensie jpg
Erik cel Sfânt și cruciada din Finlanda jpeg
tichete de masa jpg
index png
casa gheata avion carla george profimedia (1) jpg
vreme  jpg
jake marshall jpg
image
actualitate.net