Șoc! Și-a înjunghiat tatăl, apoi l-a lăsat să agonizeze 24 de ore. Fiul criminal a fost arestat pentru 30 de zile

Ultima actualizare:

Fiul de 16 ani al omului de afaceri găsit mort în propria casă, la Pitești, a fost reținut sâmbătă, iar azi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Surse din anchetă spun că adolescentul a recunoscut că și-ar fi ucis tatăl duminica trecută, scrie adevărul.ro.  Cornel diaconescu, în vârstă de 78 de ani, a fost lovit și înjunghiat de mai multe ori, după care a fost acoperit cu haine și lăsat să agonizeze cel puțin 24 de ore.

Cornel Diaconescu ar fi fost ucis chiar de fiul său Foto: Facebook
Cornel Diaconescu ar fi fost ucis chiar de fiul său Foto: Facebook

Băiatul ar fi recunoscut fapta

Potrivit anchetatorilor, adolescentul ar fi recunoscut fapta, după o ceartă aprinsă, pentru că bărbatul, în vârstă de 78 de ani, îi reproșa tânărului faptul că acesta se droga.

Surse din interiorul anchetei au dezvăluit că, după ce și-a înjunghiat tatăl, băiatul l-ar fi acoperit pe acesta cu haine și ar fi organizat o petrecere cu prietenii, în aceeași casă, cu toate că victima nu decedase și se afla în agonie. Medicii legiști au constatat că bărbatul s-a zbătut cel puțin 24 de ore între viață și moarte, dar nimeni nu a chemat Salvarea. Invitații de la petrecere nu au știut ce se afla sub mormanul de haine, tânărul spunându-le că a acoperit niște bucăți sparte de gresie.

Vila în care locuia omul de afaceri și unde a fost omorât. captură: pro tv
Vila în care locuia omul de afaceri și unde a fost omorât. captură: pro tv

Laurențiu Palaghia, prim procuror parchetul Argeș, a precizat că victima era decedată de mai mult timp: „Era decedat de mai multă vreme. Ultima oară a fost văzut în viață se pare duminică, deci în urmă cu vreo patru zile. Prezenta multiple lovituri", scrie adevărul.ro.

Tânărul a dat fuga la mama lui 

Băiatul s-a întors la mama lui, care locuia singură, abia joi seara. Acolo l-au și găsit polițiștii. Era agitat, incoerent și a fost dus la spital. Băiatul a recunoscut că a consumat substanțe psihoactive de abuz, de genul etnobotanicelor. Avocatul adolescentului a cerut o expertiză psihiatrică.

Ion Dumitru, prieten cu victima, a povestit la Știrile Pro TV: „Am auzit că se droga, am auzit că bea, că era într-o trupă de asta cum sunt în ziua de azi. Soția i-a spus: Hai să facem ceva, că fiu-tău a luat-o razna rău de tot. Și a zis că se ocupă el. Se ocupă el și nu e niciun pericol și uite ce pericol a putut să fie”.

În cazul morții omului de afaceri, cercetările se fac pentru omor calificat. Polițiștii continuă cercetările și urmează să stabilească dacă băiatul este, într-adevăr, vinovat pentru moartea omului de afaceri.

Cine era Cornel Diaconescu

Cornel Diaconescu a lucrat la Dacia Service, iar acum era proprietarul unei companii care se ocupă cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei și sedii în mai multe orașe. Bărbatul era divorțat și trăia retras, într-o vilă cu două etaje, aflată la ieșirea din Pitești spre Bascov. Deși, la divorț, băiatul fusese încredințat mamei, el se mutase de cinci ani cu tatăl pentru că - spun cunoscuții familiei - acesta nu îi refuza nimic, îi dădea bani și îi oferea  „libertate”. În vila respectivă a fost găsit afaceristul de către una dintre fostele soții. 

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net