Șoferii care pot parca gratuit în București. Ce condiții ar trebui să îndeplinească

Vești bune pentru șoferii din țara noastră! În Capitală există posibilitatea de a parca gratuit, însă pentru a putea face acest lucru, este necesar să fiți siguri că îndepliniți unele condiții stricte cerute de către autorități!

Unii șoferi pot parca gratuit în Capitală / foto: Pexels
Unii șoferi pot parca gratuit în Capitală / foto: Pexels

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, locurile de parcare, sau, mai bine spus, lipsa acestora, continuă să fie o problemă supărătoare pentru șoferii din Capitală. Iar pe lângă acest lucru, cei care conduc pe străzile din București cu siguranță deja știu că orice loc de parcare care se află sub administrația municipalității va cere plata unei taxe. Cei care nu achită această taxă riscă o amendă, ori, în unele cazuri, chiar se pot trezi cu mașina ridicată de către autorități.

Șoferii din Capitală cu siguranță deja știu că tariful pentru o singură oră de parcare, între orele segmentul orar 08:00 - 20:00 este de 5 lei. Sau, pentru cei care doresc, există opțiunea unui abonament lunar, care simplifică mult lucrurile. Însă, nu foarte mulți șoferi din București știu că, în anumite condiții, pot parca gratuit!

Ce șoferi pot parca gratuit în Capitală

În Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 706 din 22.12.2022, este menționat faptul că proprietarii mașinilor electrice, cât și hibrid, înregistrate în Municipiul București, pot utiiza gratis parcările publice de pe teritoriul orașului. Această măsură a fost luată de către autorități pentru a încuraja achiziționarea de mașini ecologice.

De asemenea, pentru a beneficia de această gratuitate, este necesar ca mașina voastră să fie înregistrată în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibrid, care este ținut de către Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București.

Cu toate acestea, românii trebuie să mai știe și faptul că există unele excepții de la această regulă! Mașinile electrice, ori hibrid, care afișează mesaje publicitare, ori cele care promovează activități comerciale de orice tip nu pot beneficia de parcarea gratuită oferită de către autoritățile din capitala țării noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
depresie, burnout jpg
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net