Șoferul SMURD care a accidentat mortal un copil surdomut, pe trecerea de pietoni, scapă de încarcerare

Șoferul SMURD care a lovit mortal un copil de 14 ani surdomut cu ambulanța, pe trecerea de pietoni, și-a primit sentința, la cinci ani de la accident.

Adolescentul de 14 ani a murit pe loc / foto: Shutterstock
Adolescentul de 14 ani a murit pe loc / foto: Shutterstock

În urmă cu doar câteva zile, angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, a primit la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, suspendată sub supraveghere pentru doi ani, scrie Actual de Cluj.

Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cadrul unei instituții publice.

Totodată, familia adolescentului a primit de la inculpat daune morale de 145.000 de euro de la asigurător în condițiile în care la proces ceruse daune de 550.000. Decizia luată în 4 aprilie poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Tragedia s-a produs, pe 25 martie 2018

Accidentul care i-a pus stop vieții adolescentului a avut loc pe 25 martie 2018, în urmă cu cinci ani. În jurul orei 14.30 inculpatul conducea autospeciala tip ambulanţă marca Citroen Jumper pe B-dul 21 Decembrie 1989 ca urmare a nerespectării dispoziţiilor art.62 alin.1 din OUG nr.195/2002 (La intrarea în intersecțiile unde lumina roșie a semaforului este în funcțiune ori indicatoarele obliga la acordarea priorității de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza și să circule cu atenție sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulație, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii-n.red.), l-a accidentat pe trecerea de pietoni semaforizată pe un minor, provocând decesul acestuia.

Inculpatul se afla în misiune, deplasându-se cu semnalele acustice şi luminoase pornite, de la sediul ISU spre aeroport, de unde trebuia preluat un pacient nou-născut cu malformaţii cardiace pentru a-l transporta la Clinica de Cardiologie.

Când a ajuns în intersecție, inculpatul a intrat pe culoarea roșie a semaforului având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi l-a surprins şi accidentat pe minorul în vârstă de 14 ani, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată, semnalizată şi semaforizată, amplasată în dreptul imobilului cu nr. 114.

SMURD-ul a ținut un  moment de reculegere

Imediat după accident, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj au ținut un moment de reculegere în toate subunitățile.

„Pierderea vieții adolescentului, în accidentul petrecut duminică, ne afectează profund pe toti, cei care facem parte din ISU și SMURD Cluj. Este o pierdere incomensurabilă pentru familie, iar într-o altă măsură ne-a afectat pe toti, dar mai ales pe conducatorul auto, care se afla în timpul unei misiuni menite să salveze o altă viață”, spunea atunci comandantul ISU Cluj, Ion Moldovan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net