Cine sunt românii care vor primi 2000 de lei, lună de lună, indiferent de venit, din partea statului. Măsura a fost adoptată de prima Cameră din Parlament

Ultima actualizare:

O veste bună vine pentru familiile din România care au mai trei sau mai mulți copii: un proiect de lege revoluționar, care propune acordarea unor indemnizații lunare de la stat, indiferent de veniturile familiei, a fost adoptat tacit de prima Cameră a Parlamentului. Această măsură ar putea reprezenta o schimbare semnificativă pentru milioane de români, oferind sprijin financiar substanțial pentru familiile numeroase și stimulând natalitatea în țară.

Familiile cu doi copii ar putea primi bani de la stat. / Foto: Pixabey.
Familiile cu doi copii ar putea primi bani de la stat. / Foto: Pixabey.

Măsuri de sprijin pentru familiile care au 3 sau mai mulți copii

Proiectul de lege adoptat tacit propune acordarea unei indemnizații lunare neimpozabile și nesupuse executării silite părinților care au în întreținere trei sau mai mulți copii cu vârsta de până la 18 ani. Sumele propuse pentru aceste indemnizații sunt:

- Echivalentul unui salariu minim pe economie pentru trei copii
- 1,5 salarii minime nete pentru cei care au patru copii
- Două salarii minime nete pentru cei cu cinci copii
- 2,5 salarii minime nete pentru cei cu șase sau mai mulți copii

Este important de menționat că aceste sume ar urma să fie acordate tuturor părinților care îndeplinesc criteriile legate de numărul de copii, cu condiția ca aceștia să realizeze venituri impozabile din salarii sau pensii, indiferent de cuantumul acestora. De asemenea, mamele aflate în concediu de creștere a copilului trebuie să fi realizat venituri impozabile în 12 din ultimele 24 de luni de dinaintea nașterii sau adopției copilului.

Criterii de calificare

Pentru a se califica pentru aceste indemnizații, părinții sau întreținătorii trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul în România. De asemenea, copiii aflați în îngrijire trebuie să fie înscriși într-o unitate de învățământ după vârsta de trei ani. Aceste condiții au fost stabilite pentru a asigura acordarea indemnizațiilor numai familiilor care îndeplinesc cerințele și au copii care sunt îngrijiți adecvat.

Deși proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat și prima Cameră a Parlamentului, este important de subliniat că prevederile acestuia nu se aplică momentan. Acesta trebuie să fie aprobat de Camera Deputaților și să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Cu toate acestea, această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția sprijinirii familiilor din România și a oferirii unui ajutor financiar considerabil pentru cei care își cresc și îngrijesc copiii în condiții potrivite.

Cu intrarea în vigoare a acestei legi, milioane de români ar putea beneficia de aceste indemnizații lunare, având astfel posibilitatea de a oferi un trai mai bun copiilor lor și de a crea un mediu familial mai stabil și mai prosper în țara noastră. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de detalii și să monitorizăm evoluția acestei inițiative pentru a înțelege cu exactitate cum va influența aceasta viața familiilor din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net