Stare de panică după ce încă o dronă rusească a căzut în România. Armata a ridicat avioane F-16 și Eurofighter Typhoon. Care este avertismentul Rusiei pentru țara noastră

O nouă dronă rusească a căzut pe teritoriul României, în apropierea localităţii Grindu, din Tulcea. În urma impactului cu solul a rezultat un crater de 1,5 metri adâncime. Totodată, Rusia a avut și un avertisment, recent, pentru țara noastră. A anunțat ferm că va ataca România dacă avioanele F-16 ucrainene vor decola de pe teritoriul țării noastre.

Dronă căzută într-o localitate din Tulcea Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)
Dronă căzută într-o localitate din Tulcea Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)

Forțele ruse au continuat atacurile cu drone

Ministerul Apărării Naționale a comunicat că în noaptea de miercuri spre joi, forțele ruse au continuat atacurile cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene, în apropierea graniței dintre Ucraina și România, scrie Digi24.ro. Ministerul Apărării Naționale precizează că a monitorizat situația în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană, notificând totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la zonele din județele Tulcea și Galați care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situații. IGSU a emis un mesaj RO-Alert la ora 22.45, iar starea alertă aeriană a încetat în jurul orei 02.00. 

„A fost identificat un crater de 1,5 m adâncime"

„Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Fetești și aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane din Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au fost ridicate pentru a executa misiuni de supraveghere a spațiului aerian național. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat, în cursul acestei situații, o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat la înălțime mică pe un traseu către zona Grindu, din județul Tulcea.

În baza informațiilor din teren privind un posibil impact pe teritoriul României, echipe mixte MApN/MAI s-au deplasat în cursul nopții în zonă și au raportat, în această dimineață, că a fost identificat un crater de 1,5 m adâncime rezultat ca urmare a prăbușirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor", a transmis MApN.

Rusia amenință că va ataca România 

Ambasada Federaţiei Ruse în România a transmis, miercuri, prin intermediul reţelelor sociale, „poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO”.  Astfel, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe Maria Zaharova a declarat că: „ţinând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”.

Astăzi, 13 decembrie, în cadrul şedinţei plenare a OSCE, şeful delegaţiei ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”, se arată în mesajul trimis de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, scrie Digi24.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net