O altă dronă rusească s-a prăbușit lângă Plauru, pe malul drept al Brațului Chilia. Anunțul MApN

Ultima actualizare:

O dronă a căzut în noaptea de miercuri spre joi pe teritoriul României, la granița cu Ucraina. În jurul orei 00.30, Poliția de Frontieră a observat un incendiu în localitatea Ceatalchioi, din județul Tulcea.

O altă dronă căzută în România, la Tulcea Foto: Profimedia
O altă dronă căzută în România, la Tulcea Foto: Profimedia

A fost confirmată căderea unei drone

La ora 00.30, echipajele de frontieră au observat un incendiu, pe teritoriul României, scrie Antena3 CNN.ro. Aceleași surse au declarat că, în jurul orei 02:00, în localitatea  Ceatalchioi, în zona nelocuită, a fost observat un crater, de aproximativ 1,5 metri adâncime și 4 m diametru, iar în interior fibră de carbon fumegând.

Autoritățile ucrainene au confirmat căderea unei drone pe teritoriul României, urmare a atacului din noaptea de 11 spre 12 octombrie. Incidentul s-a produs la kilometrul 95 al Dunării.

Ce mesaj a transmis Ministerul Apărării Naționale

Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat prin care confirmă căderea dronei și oferă mai multe informații. „Miercuri, 11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie", au transmis reprezentanții ministerului Apărării Naționale.

„În jurul orei 5.00 s-a descoperit un crater"

„În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații", au transmis cei din Ministerul Apărării Naționale.

Reamintim că în zonă au fost construite adăposturi antiaeriene din beton armat, ca urmare a dronelor prăbușite la începutul lunii septembrie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net