Stațiunea din țara noastră pe care mulți încep să o evite. Perla munților din Epoca de Aur, tot mai goală azi: „E greu să te apropii”

Ultima actualizare:

Când te gândești la munte, la aer curat și la peisaje superbe, Poiana Brașov este una dintre primele opțiuni care îți vin în minte. Și totuși, mulți ajung să o evite. De ce?

Stațiunea din țara pe care mulți o evită / Foto: Shutterstock
Stațiunea din țara pe care mulți o evită / Foto: Shutterstock

Pentru iubitorii de Bridge din întreaga lume, Poiana Brașov ar putea fi o destinație excelentă, însă realitatea este că organizatorii competițiilor internaționale se lovesc de prețuri mari și de infrastructura insuficient dezvoltată: „Am vrut Poiana Brașov, că auzisem că se deschide Aeroportul. Dar e greu să te apropii de Poiana Brașov la ce prețuri au hotelurile”, a spus Florin Filip, campion național de Bridge într-un interviu pentru „DC News.ro”.

În lipsa unor locuri de cazare accesibile și a unui aeroport funcțional, România rămâne o destinație greu de inclus pe harta competițiilor internaționale de Bridge. Organizatorii sunt nevoiți să caute alternative. Delta Dunării, de exemplu, a găzduit cinci ediții ale competiției, dar accesul dificil i-a făcut pe mulți jucători străini să renunțe: „Jucătorii străini ne-au spus că e cam departe, că de la Londra în România fac 4 ore și de la aeroport până în Deltă încă 4 ore cu mașina. E cam obositor au zis.”, a mai spus jucătorul de Bridge.

Poiana Brașov / Foto: Shutterstock
Poiana Brașov / Foto: Shutterstock

Pentru ca Poiana Brașov să devină un punct de atracție pentru competițiile internaționale, campion național de Bridge recomandă strategii bine gândite, care să includă dezvoltarea infrastructurii și parteneriate între autorități și hotelieri: „Ca să fii atractiv trebuie să oferi și cazare mai ieftină. Adică hotelierul să nu se gândească: «ia să mă umplu de bani acum să le iau 150 euro o cameră!»”, a precizat el.

Unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume

Bridge este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate jocuri de cărți din lume. Apărut pentru prima dată sub numele de Biritch, în secolul al XIX-lea, jocul a evoluat constant și a devenit un sport recunoscut pe plan internațional, potrivit Libertatea.ro.

România găzduiește cea de-a XVII-a ediție a European Small Federation Games, un prestigios eveniment dedicat federațiilor europene de bridge cu un număr mai mic de 500 de sportivi. Competiția se desfășoară între 11 și 13 mai 2025, la renumitul Hotel Caro din București, anunță Agerpres.ro.

Echipa națională a României, desemnată în urma selecției naționale, este formată din sportiviiIonuț Coldea, Iancu Bacalu, Mihai Grigoriu, Mircea Petrescu, Akos Ordog și Cornel Teodorescu, care vor reprezenta țara noastră în fața celor mai bune echipe europene de bridge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
furnici jpg
catacombe braila jpeg
the cultivation of 5455003 1280 jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
cassis jpg
blocuri vechi 54026100 22374900 webp
istock masini parcate parcare jpg
camara noastra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net