Stațiunea ideală pentru pensionari în luna august. În acest loc găsesc cele mai mici prețuri, iar liniștea e la ea acasă

Eforie Sud este una dintre cele mai vechi stațiuni de pe litoralul românesc. În prezent, are cele mai mici tarife la cazare, la hoteluri de 2 sau 3 stele. Este o stațiune liniștită, cu mult spațiu verde. Locul erea cunoscut inițial sub numele de „Carmen Sylva", în onoarea reginei Elisabeta a României.

Turiști pe litoralul românesc Foto: arhivă Click!
Turiști pe litoralul românesc Foto: arhivă Click!

Stațiunea Eforie Sud a fost înființată în 1899

Eforie Sud este prima staţiune înfiinţată pe litoralul românesc, în 1899. După revoluţie, însă multe dintre hoteluri au ajuns ruină, cum s-a întâmplat de altfel în toată zona de sud a litoralului. În ultimii ani, însă din loc în loc au apărut plajele cochete, pensiuni pe malul mării și terase pe faleză. 

Astăzi, Eforie Sud este o destinație populară pentru cei care caută o vacanță relaxantă la malul mării într-o atmosferă retro. Stațiunea este cunoscută pentru plajele sale întinse, pentru centrul balnear și pentru tratamentele cu nămol și apă sărată din lacul Techirghiol. Este o destinație de vacanță ideală pentru cei care caută relaxare și experiențe plăcute la malul Mării Negre. 

Eforie Sud, o plajă mai puțin aglomerată 

Eforie Sud se mândrește cu o plajă frumos amenajată, curată și mai puțin aglomerată comparativ cu alte stațiuni de pe litoralul românesc, perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de soare și de mare într-un cadru liniștit și intim. Faleza stațiunii este înaltă, iar accesul către plaja se face pe scări.

Pentru a proteja faleza împotriva eroziunii, s-au demarat proiecte de consolidare a acesteia. De-o parte și de alta a falezei, veți găsi restaurante, multe terase, dar și magazine din care puteți achiziționa accesorii de plajă, haine și încălțăminte de sezon, dar și suveniruri. În centrul orașului Eforie Sud se află și un centru comercial cu supermarket, cofetărie și câteva magazine de suveniruri.

Cât costă o noapte de cazare 

Prețul pentru o noapte de cazare ajunge la 140 de lei, pentru o singură persoană, în timpul săptămânii, potrivit booking.com. În weekend, pentru cazare trebuie să scoți din buzunare suma de 250 de lei, în medie. Șezlongurile costă 30 de lei, fiind cele mai mici costuri de pe litoralul românesc. 

Stațiunea se numea "Băile Movilă"

În 1899, localitatea era cunoscută sub numele de „Băile Movilă", după numele doctorului Movilă, cel care a recunoscut potențialul terapeutic al lacului Techirghiol și al nămolului sapropelic din acesta.

După Revoluția din 1989, Eforie Sud a intrat într-o nouă fază de dezvoltare, deși a avut de înfruntat provocări economice și de infrastructură. Investițiile în modernizarea unităților de cazare și a facilităților turistice au început să crească, iar stațiunea a continuat să fie apreciată pentru atmosfera sa liniștită și pentru beneficiile terapeutice ale tratamentelor balneare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net