Studiu. Ce categorii de părinți vor să-și trimită copiii la școală și la grădiniță

Ultima actualizare:

    Cei mai mulți dintre părinți vor ca micuții lor să meargă la școală
Cei mai mulți dintre părinți vor ca micuții lor să meargă la școală

55% dintre părinți vor să înceapă anul școlar, arată ultimul studiu efectuat. Însă cei mai mulți dintre ei au copii fie de grădiniță, fie de liceu.

55% dintre părinți doresc revenirea la cursurile față în față, iar 31% optează pentru sistemul hibrid. Asta relevă studiul ”Back to School Post-Covid”, realizat de Ministerul Educației, prin Unitatea de Cercetare în Educație din Cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Autoritățile au vrut să știe care sunt așteptările românilor și temerile lor referitoare la modul de desfășurare a noului an școlar.

Astfel, peste jumătate dintre părinți (55%) doresc revenirea la cursurile față în față, acordând cel mai crescut nivel de încredere acestui scenariu (4.6 puncte din 7).

Cursurile față în față sunt preferate, mai ales, în cazul preșcolarilor și elevilor de liceu. Aproape o treime dintre ei optează pentru cursurile mixte, acasă și la școală (31%), cu un grad moderat de încredere (3.6 din 7).

Vorbim în acest caz de cei care au copii în ciclurile gimnazial și liceal, precum și despre cei care locuiesc în orașele mari și foarte mari ale țării. Doar 14% vor cursuri exclusiv la distanță.

Această variantă are cel mai scăzut scor de încredere (2.7 din 7). Părinții elevilor de gimnaziu și din clasele mai mici tind totuși să accepte mai ușor această formă de desfășurare a cursurilor, comparativ cu cei din clasele de liceu.

Care sunt îngrijorările prăinților când vine vorba despre școală

Principala îngrijorare a părinților se leagă de neatenția copiilor față de regulile de distanțare fizică și igienă (mai mult de 6 din 10 părinți), dar și de faptul că unii și-ar putea trimite copiii la școală, chiar dacă prezintă simptome de coronavirus. Totuși, cei mai mulți e clar că vor să-și trimită copiii în bănci. 65% vor să o facă pentru socializare, 62% spun că acestora le este greu să asimileze informațiile predate în cadrul cursurilor la distanță, 58% cred că odraselele lor petrec prea mult timp în fața calculatorului, le lipsește concentrarea spun 54% dintre părinți, în timp ce 52% sunt de părere că elevii nu pot avea un program clar și o anumită rutină de învățare de acasă.

La studiu au răspuns peste 1.000 de părinți

Studiul a fost realizat în perioada 26 iulie - 3 august 2020, de către MKOR Consulting în parteneriat cu Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, pe un eșantion de 1.067 de respondenți, reprezentativ pentru populația părinților.

Au cel puțin un copil înregistrat în sistemul educațional din România în anul școlar 2020-2021, după ciclul de învățământ al copilului, mediul de rezidență (rural - urban) și distribuție geografică (regiuni de dezvoltare).

Studiul complet poate fi accesat gratuit aici: https://mkor.ro/studii/back-to-school-post-covid-2020/.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/anunturi-importante-despre-inceperea-anului-scolar-2020-2021-ce-spun-ministrii-

monica

https://www.click.ro/news/national/scandal-pe-tabletele-din-scoli-ministrul-educatiei-monica-anisie-nu-vrea-sa-si-dea

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net