Totul despre Cerberus, valul extrem de căldură care a ajuns și în România

Ultima actualizare:

De fiecare dată când s-a vorbit despre valul amenințător de caniculă ce a lovit țara noastră, poate că deja am sesizat un anumit termen care s-a tot repetat: anticiclonul Cerberus. Însă, ce înseamnă, mai exact? La ce temperaturi putem să ne așteptăm? Cât timp va mai fi țara noastră sub acest episod greu de suportat de caniculă? Ei bine, Click! vine cu mai multe detalii despre ce este, cu adevărat, Cerberus și cât de ridicate vor fi temperaturile de care ne vom lovi.

Temperaturile pot ajunge până la 50 de grade Celsius / foto: Shutterstock
Temperaturile pot ajunge până la 50 de grade Celsius / foto: Shutterstock

Dacă am urmărit conversația din ultimul timp cu privire la valul de caniculă ce a lovit țara noastră, atunci, cu siguranță, am auzit un anumit termen ce s-a repetat în discuție, de câteva ori: anticiclonul Cerberus. Însă, ce este acesta mai exact, cât și când vom putea reveni la temperaturi mai normale? Ei bine, Click! vine cu răspunsurile!

Ce este anticiclonul Cerberus

Mai multe părți din Europa se confruntă cu valul de aer fierbinte
Mai multe părți din Europa se confruntă cu valul de aer fierbinte

Răspunsul la această întrebare nu este deloc dificil! Mai precis, anticiclonul Cerberus este un val de aer fierbinte, care și-a făcut apariția deasupra unei bune părți din continentul European. El provine din nordul Africii și deja a afectat serios părți din Italia, Spania, Franța, Turcia, Grecia, ori Portugalia. Cu alte cuvinte, țările de la Marea Mediterană, apropiate de zona de unde provine acest val de aer extrem de fierbinte.

Maximele de temperaturi care se vor înregistra în Romania vara aceasta

După cum deja am observat pe propria piele, Cerberus a intrat și în țara noastră, iar temperaturile au ajuns la valori greu de suportat. Pe lângă căldura excesivă din timpul zilei, până și nopțile rămân unele extrem de calde, practic, fiind aproape de cele dintr-un climat tropical.

Partea de sud a țării noastre este cea mai grav afectată de caniculă, iar potrivit meteorologilor, în acest weekend vom avea parte de temperaturi ce pot depăși 40 de grade Celsius, iar asta doar la umbră! Conform celor de la observatornews.ro, la soare, putem ajunge chiar și la valori record, de aproximativ 50 de grade!

Când pleacă Cerberus

Singura veste bună a acestui calvar este faptul că ne apropiem de final. Conform specialiștilor, ultima zi în care țara noastră ar fi afectată de acest val de caniculă ar fi duminica aceasta. Mai precis, pe data de 16 iulie, anticiclonul Cerberus ar trebui să nu mai producă asemenea temeraturi ridicate de-a lungul României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net