Tradițiile de 8 martie care ne promit noroc în dragoste. Ce fac românii în această zi

Există o mulțime de tradiții de Ziua Femeii, iar românii care își doresc să dea o mână de ajutor destinului și să se bucure de noroc și de dragoste au grijă, în fiecare an, să le respecte!

În această zi se oferă lalele / foto: Pexels
În această zi se oferă lalele / foto: Pexels

Faptul că ziua de 8 martie a devenit Ziua Femeii nu este deloc o coincidență! Această dată a devenit una emblematică încă din anul 1857, atunci când muncitoarele de la fabrica de textile din New York au protestat împotriva salariilor extrem de mici și a condițiilor de muncă. Tot pe data de 8 martie și tot la New York, mii de femei au ieșit în stradă pentru a protesta! Ele au cerut dreptul la vot, salarii mai mari, cât și micșorarea zilei de muncă.

Sloganul protestelor de la acea vreme era „Pâine și trandafiri”, pâine fiind asociată cu prosperitatea economică, în timp ce trandafirii simbolizau o îmbunătățire a calității vieții. În 1977, ONU a adoptat o rezoluție prin care a invitat țările de pe glob să proclame o zi a anului drept „Zi a Naţiunilor Unite pentru Dreptatea Femeii şi Pace Internaţională”.

Tradiții de 8 martie

De-a lungul timpului au apărut o mulțime de tradiții asociate acestei zile, iar românii care își doresc să aibă parte de noroc și dragoste au grijă să le respecte. De exemplu, se spune că pe 8 martie femeile trebuie să poarte mărțișorul în piept, dacă vor să aibă noroc în dragoste. Superstițiile spun că fetele care poartă mărțișorul în perioada dintre 1 și 9 martie vor avea noroc în dragoste de-a lungul întregului an.

Această zi este asociată și cu lalelele, așa că aceste flori sunt oferite femeilor, pe 8 martie. De Ziua Femeii, bărbații trebuie să ofere lalele femeilor din viața lor, deoarece aceste flori sunt asociate cu ziua de 8 martie. De asemenea, o altă tradiție spune că bărbații nu trebuie să se certe cu femeile pe 8 martie. Se spune că certurile din această zi vor aduce ghinionul asupra întregii familii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net