Cum să scapi de astenia de primăvară. Iată ce alimente trebuie să incluzi în dieta ta

Primăvara aduce o explozie de energie, dar pentru mulți, astenia de primăvară poate aduce și simptome neplăcute precum dureri de cap, oboseală cronică și anxietate. Pentru a contracara aceste efecte negative, specialistul în nutriție Wasim Nazer recomandă includerea în dietă a unor alimente bogate în nutrienți esențiali. Iată câteva opțiuni care te pot ajuta să treci mai ușor peste astenia de primăvară:

Astenie de primăvară. Foto: arhiva.
Astenie de primăvară. Foto: arhiva.

1. Spanacul

Este o sursă bogată de vitamine, săruri minerale, fibre și proteine. Vitamina C din spanac ajută la oxigenarea organismului și a creierului, oferindu-ți o senzație de revigorare zilnică.

Spanacul conține vitamina A, C, K și acid folic. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vederii, vitamina C susține sistemul imunitar, iar vitamina K contribuie la coagularea normală a sângelui. Este bogat în minerale precum fier, calciu, magneziu și potasiu. Fierul este esențial pentru prevenirea anemiei, iar calciul este important pentru sănătatea oaselor.

Spanacul conține și fibre dietetice, sprijinind sănătatea sistemului digestiv și oferind senzația de sațietate.

2. Ciocolata neagră

Studiile arată că consumul zilnic de 45 de grame de ciocolată neagră timp de două luni poate combate oboseala cronică. Polifenolii din ciocolată contribuie la producția de serotonină, îmbunătățind starea de spirit și reducând oboseala.

3. Ceaiul

Conține L-teanină, un aminoacid care luptă împotriva asteniei de primăvară. Trei cești de ceai pe zi pot îmbunătăți vigilența, memoria și timpul de reacție, contracarând oboseala.

4. Semințele de dovleac

Conțin magneziu, iar consumul zilnic ajută la combaterea deficitului de acest mineral, care poate accentua simptomele asteniei de primăvară.

5. Cerealele integrale

Carbohidrații din cerealele integrale sunt esențiali pentru creșterea nivelului de energie în organism și lupta împotriva asteniei de primăvară.

6. Nucile

Bogate în acizi grași Omega 3, nucile nu doar sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară, ci și contracarează oboseala și ameliorează simptomele de depresie ușoară.

Pentru a te bucura de o primăvară plină de vitalitate, adaugă aceste alimente în dieta ta zilnică. Consultă întotdeauna un specialist în nutriție pentru a ajusta dieta în funcție de nevoile tale specifice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net