Nucile îţi cresc imunitatea

Ultima actualizare:

    Nucile sunt alimente foarte bogate în seleniuSursa foto:staiînformă.ro
Nucile sunt alimente foarte bogate în seleniuSursa foto:staiînformă.ro

Ținute cel mai adesea în cămară, nucile sunt folosite în special în preparea deserturilor, dându-le un plus de savoare. Însă, miezul de nucă ascunde proteine, grăsimi vegetale, fibre, antioxidanți și multe minerale și vitamine. Consumă-le crude și vei afla beneficiile lor!

Creșterea imunității: Se amestecă un pahar de miez de nucă pisat, stafide și caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Accident vascular: Consumat regulat, miezul de nucă întărește vasele de sâmge și previne ruperea lor.

Boli de piele: Se recomandă consumul zilnic a 20-30 de nuci contra psoriazisului, a eczemelor alergice rebele și a infecțiilor cu ciuperci la nivelul pielii.

Constipație: Miezul a 4 nuci, ușor prăjit, se consumă dimineața, la zece minute după un pahar de compot de prune sau două linguri de miere cu apă.

Curățarea vaselor sanguine: Se toacă mărunt coaja uscată de la 14 nuci, se amestecă cu 500 ml țuică, se lasă la macerat 70 de zile. Se ia câte o lingură, dimineața.

Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune: Într-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, membrane uscate tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică şi se lasă la macerat 21 de zile. Se stoarce, apoi se consumă câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 de minute înainte de masă.

Amigdalita: Se face gargară cu macerat din coajă verde, diluat cu apă.

Ulcer stomacal: Se prepară un ceai din membranele (pereţi care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră, se strecoară şi se bea câte o linguriţă dimineaţă sau înainte de culcare.

Vindecarea negilor: Cu sucul obținut din coji verzi și uscate se freacă negii de trei ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net