Tragedie pe munte! Un pelerin dispărut a fost găsit mort

Salvamontiștii au făcut o descoperire tragică pe Vârful Țucla, după aproximativ o lună și jumătate de căutări intense. Cadavrul unui bătrân în vârstă de 67 de ani a fost descoperit pe munte, după ce acesta fusese dat dispărut la finalul lunii august. Bărbatul pornise în căutarea „energiei misterioase” din Masivul Buila – Vânturarița.

Bărbatul a ajuns într-o zonă extrem de periculoasă / foto: Mircea Lera
Bărbatul a ajuns într-o zonă extrem de periculoasă / foto: Mircea Lera

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, descoperirea tragică a fost făcută chiar de către șeful Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera. Datorită experienței pe care a acumulat-o, acesta a reușit să intuiască unde ar putea fi rămășițele bărbatului, iar, în final, acesta a fost găsit, după ce dispăruse la finalul lunii august. Victima tragediei este un brăbat în vârstă de 67 de ani, Alexandru Lupu, care efectua un pelerinaj la mai multe mânăstiri vâlcene. Călugării de la Mânăstirea Pătrunsa au declarat că ultima dată când bărbatul a fost văzut în viață a fost în noaptea dintre 25 și 26 august, când a plecat de la lăcașul de cult.

 Se pare că bărbatul nu era echipat corespunzător pentru a merge pe munte, iar călugării au spus că pelerinul le-a spus că dorește să găsească „energia misterioasă” din Masivul Buila – Vânturarița. Se pare că el ar mai fi pornit în căutări de acest fel și prin munții Bucegi, alături de nepoții săi.

Cadavrul unui bărbat dispărut a fost găsit

Mircea Lera a declarat, potrivit sursei citate, că deși bărbatul a dispărut pe 25 august, acest lucru nu a fost semnalat autorităților decât mai târziu, la finalul lunii. „A dispărut pe 25 august 2023, dar nu a fost imediat dat dispărut, ci abia la finele lunii august. De atunci am tot căutat. Ni s-a spus că ar putea fi deasupra la Pătrunsa, spre canton”, a spus acesta, potrivit sursei.

Se pare că victima a ajuns, în cele din urmă, într-o zonă extrem de periculoasă a muntelui, unde nici măcar profesioniștii nu se încumetă să meargă. Din păcate, el a căzut într-o râpă și a decedat. „Era băgat pe un scoc, de nu putea fi văzut nici de deasupra, nici de vizavi”, a declarat Mircea Lera. „Chiar nu-mi vine să cred că s-a dus acolo”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net