Trei sfaturi pentru Revelion de la ministrul Alexandru Rafila. Cum să prevenim infecția cu Covid

Alexandru Rafila a declarat că în perioada sărbătorilor de iarnă, dar mai ales de Revelion, riscul de îmbolnăvire cu Covid este mult mai mare decât ne imaginăm. El a oferit câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmăm cu toții în această perioadă, mai ales dacă vom participa la petreceri organizate în interior sau ne vom distra alături de rude, prieteni și familie în aer liber. 

image

Am intrat oficial în valul 5 al pandemiei de Covid. Și în România, și în Europa dar și America numărul de îmbolnăviri a explodat în ultimele zile, iar acesta pare a fi doar începutul. 

În acest context, ministrul Alexandru Rafila a declarat că oamenii ar trebui să aibă un comportament preventiv, chiar dacă măsurile și restricțiile impuse în țara noastră sunt mai permisive decât cele de anul trecut din aceeași perioadă. 

Alexandru Rafila: „Să purtăm mască! Să evităm aglomerația! Să aerisim încăperile”

Alexandru Rafila a spus la Digi24 că ar trebui să evităm aglomerația și să purtăm obligatoriu mască de protecție. 

„În spațiul liber, putem să ne înghesuim sau să nu ne înghesuim. Sfatul meu este să nu se înghesuie lumea. Dacă e foarte aglomerat, totuși să poarte mască în spațiul deschis. Masca poate să fie nu neapărat plăcută, dar utilă, mai ales că este frig afară și uneori o mască poate să-ți ofere un anumit confort. Evitarea înghesuielii, a aglomerației, utilizarea măștii acolo unde nu ai ce face și este aglomerație”

Un alt sfat venit din partea ministrului Sănătății Aexandru Rafila este acela de a aerisi cât mai bine și cât mai des încăperile unde se adună multe persoane.„ Aerisirea e foarte importantă. Dacă sunt oameni care stau în încăperi e bine ca periodic să fie aerisită acea încăpere - s-o părăsească, se aerisește, să revină. 

Rafila: „Trebuie să luptăm, chiar dacă nu avem certificat”

Sunt câteva măsuri care ar putea să ofere siguranță cât de cât, fără să fie absolută, dar o siguranță care să nu ducă la explozia de cazuri de după sărbători, mai apune Alexandru Rafila. Noi trebuie să luptăm continuu, chiar dacă nu avem certificat, să protejăm oamenii în măsură cât mai mare. Nu poți să te dai la o parte și să spui: OK, n-am certificat, atunci nu mai fac nimic. Dimpotrivă. Dar sigur că sunt consecințe mai serioase asupra sănătății publice și implicit a numărului de cazuri și a numărului de decese”, a mai spus ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net