Uite ce becuri să foloseşti pentru o factură mai mică la lumină!

Ultima actualizare:

Becurile LED

Avantaje:

- Durata de viaţă mare - becurile LED pot fi folosite de două ori mai mult (până la 50.000 de ore) faţă de cele fluorescente şi de peste 50 de ori mai mult faţă de cele incandescente.- Rezistenţă crescută - sunt rezistente la şocuri şi vibraţii pentru că nu au filament precum cele incandescente.- Eficienţă superioară - becurile LED produc o lumină mult mai puternică şi mai apropiată de conceptul de lumină albă.- Consum redus de energie - principalul avantaj al acestui tip de becuri este consumul său scăzut, de 10-15 ori mai mic decât cel al unu bec incandescent.- Tipul de lumină - produc lumină rece, spre deosebire de becurile incandescente care se încing foarte tare, ele având o eficienţă foarte scăzută.

Dezavantaje:

- Preţul mare - preţul destul de piperat este, probabil, cel mai mare dezavantaj al becurilor LED. În timp însă, prin economisirea energiei, costurile se amortizează.- Lumina direcţională - becurile LED produc lumină direcţională adică lumina nu este împrăştiată uniform în întreaga încăpere. Cu timpul însă, această problemă a fost parţial remediată, prin apariţia unor modele noi cu mai multe diode LED şi un sistem de lentile care împăştie lumina adoima becurilor incandescente.

Becul halogen, intensitate luminoasă mare

Avantaje:

- Becul cu halogen funcţionează pe acelaşi principiu ca şi becul incandescent. Ceea ce diferă este compoziţia bulbului din sticlă şi amestecul de gaze din interior, care conţin şi halogen.

Astfel, filamentul poate ajunge la o temperatură mai mare, fără a se arde.- Din cauza dimensiunilor sale mici, becul cu halogen este folosit mai ales la corpurile de iluminat cu spoturi de lumină. Există însă şi becuri cu halogen de dimensiunile unui bec normal.

Dezavantaje:

- Nu le poţi amplasa în apropierea surselor inflamabile sau a copiilor deoarece emit radiaţii UV, nocive pentru piele.- Trebuie să le manipulezi cu mare grijă deoarece sunt foarte fragile.

Becul fluorescent, consum foarte mic

Avantaje:

- Becul fluorescent funcţionează în mod asemănător cu tuburile de neon. Diferenţa constă în faptul că starterul care se foloseşte la neonul clasic a fost înlocuit cu circuite electronice mici, ceea ce a permis realizarea unor becuri fluorescente de mici dimensiuni.- Marele avantaj al acestui tip de becuri este consumul, care este de 4-5 ori mai mic decât consumul becurilor cu incandescenţă. În interiorul becului se află un gaz la presiune joasă compus din vapori de mercur şi neon, argon sau xenon.- Peretele interior conţine o substanţă fluorescentă pe bază de fosfor, iar în momentul în care becul este conectat la o sursă de curent au loc descărcări electrice în interiorul său care duc la producerea luminii.

Dezavantaje:

- Se aprind lent şi este nevoie de timp până când ajung la luminozitate maximă. Culoarea lor nu este foarte estetică.

Vrei să plăteşti mai puţin la factura de lumină? Pentru asta, trebuie să ştii cum să economiseşti energia electrică. Uite ce ai de făcut!

Nu lăsa becurile aprinse.  Ar trebui să-ţi formezi un obicei în a închide lumina atunci când pleci dintr-o încăpere. Nu contează că te vei întoarce peste câteva minute. Important este ca acest gest să-ţi intre în reflex. Dacă nu, contorul va înregistra fiecare unitate de energie consumată. E ca şi cum ai arunca banii pe geam!

Foloseşte produse electrocasnice ecologice! Cumpără produse electrocasnice care se încadrează în clasa A sau A+ de energie electrică. Chiar dacă te costă puţin mai mult, trebuie să ştii că utilizarea acestor produse poate scădea factura la energie electrică chiar şi cu până la 50%.

Nu te încălzi cu aerul condiţionat. Chiar dacă se încadrează în clasa A sau A+ în ceea ce priveşte consumul de energie, aparatul de aer condiţionat va consuma foarte mult dacă va fi folosit pe post de radiator. Iarna, este indicat să ne mulţumim cu căldura degajată de calorifere şi, eventual, să cumpărăm o aerotermă cu termostat.

Atenţie la frigider! Evită să deschizi foarte des uşa frigiderului! Aerul cald care pătrunde îl va obliga să consume mai multă energie electrică pentru a păstra în interior temperatura optimă.

Foloseşte corect maşina de spălat. Aşteaptă să se umple coşul cu rufe şi abia atunci pune în funcţiune maşina de spălat. Nu o folosi zilnic doar pentru trei prosoape. De asemenea, foloseşte o temperatură medie şi un program de spălat rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
moneda jpeg
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net