Uite ce boli faci dacă stai mult în casă!

Ultima actualizare:

    Dureri de cap, tuse, insomnii sunt doar câteva dintre afecțiunile provocate de aerul poluat din locuință
Dureri de cap, tuse, insomnii sunt doar câteva dintre afecțiunile provocate de aerul poluat din locuință

Aerul din casă este mai poluat de când cel de afară, în special dormitorul copilului. Asta provoacă tuse, răceli și alte boli respiratorii, tulburări de somn, lipsă de energie, stare de spirit precară, o concentrare slabă. Iată ce trebuie să faci pentru ca aerul din locuință să fie mai sănătos!

Casele noastre ar trebui să conțină avertismente și etichete despre sănătate. Un sondaj realizat de Grupul Velux, cu 16.000 de respondenți din 14 țări din Europa și America de Nord, demonstrează că 90% din timp stăm în spații închise.

Asta înseamnă în jur de 21 de ore petrecute între patru pereți. Suntem generația „generație indoor”, expusă la fel de fel de boli.

Tuse, răceli, astm, tulburări de somn, lipsă de energie, stare de spirit precară, o concentrare slabă, dar și alte afecțiuni.

Și asta pentru că locuințele noastre au devenit întunecate, izolate, prezintă de multe ori procentaje nesănătoase de umiditate, bacterii și poluanți chimici prezenți în aer.

Activitățile care poluează aerul din locuință

”Activitățile de zi cu zi, cum ar fi gătitul, curățenia, dușul, aprinderea lumânărilor, uscarea hainelor în interior - chiar și somnul și respirația, toate acestea contribuie la aerul poluat din interior, care de-a lungul timpului poate provoca dezvoltarea bolilor.  Într-adevăr, un fapt este cert - mai mulți copii vor suferi de astm sau alergii în următorii ani, dacă nu se acționează în îmbunătățirea proiectării locuințelor și a clădirilor publice.Aceasta poate remedia problema cu care ne confruntăm în prezent - poluarea interioară și media orelor petrecute de ”generația indoor” în spațiile închise”, afirmă Peter Foldbjerg, managerul departamentului „Daylight Energy and Indoor Climate” din cadrul Velux.

Pași de urmat pentru un aer curat

Iată ce trebuie să faceți pentru ca aerul din casă să nu mai fie atât de nociv:

• Deschideți ferestrele de trei până la patru ori pe zi pentru a permite ca aer curat să pătrundă în încăperi;

• Mențineți închise ușile în baie și porniți ventilatorul de aspirație sau deschideți o fereastră atunci când faceți duș;

• Porniți ventilatorul hotei atunci când gătiți și deschideți geamurile;

• Nu ardeți lumânări;

• Uscați hainele afară sau pe balcon;

• Faceți curățenie regulat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net