Uite ce reguli nu trebuie să mai aplici în căsnicie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au trecut vremurile în care doar bărbatul era susţinătorul financiar al familiei, iar femeia se ocupa doar de copii şi de gospodărie. Acum, lucrurile au evoluat, ba chiar rolurile s-au schimbat. Nu trebuie să ni se pară nimic deplasat, ne spune psihologul Click!, Mihaela Vintilă. Există câteva reguli de căsnicie „de pe vremea bunicii", care nu mai sunt valabile. Tu pe care le aplici, încă?

Bărbatul e singurul care aduce bani în casă. În aceste vremuri, femeia are şi ea serviciu şi contribuie financiar la întreţinerea familiei.

Femeia are grijă de copii. În familia modernă, sarcinile sunt împărţite între părinţi. Şi tatăl ştie să schimbe scutece, să pregătească biberonul, ba chiar stă acasă, în concediul pentru creşterea copilului, în timp ce mama se întoarce la serviciu.

Bărbatul este mai în vârstă decât femeia. Avem atâtea exemple de cupluri în care femeia este mai în vârstă decât bărbatul! Vezi Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil, Romaniţa Iovan şi Iulian Gogan, Oana Zăvoranu şi Răzvan Dumitrescu, Israela şi Liviu. Şi se înţeleg de minune.

Femeile necăsătorite până în 25 de ani sunt „fete bătrâne". Acum, puţine cupluri se mai căsătoresc la vârste fragede. Cuplurile moderne stau cu anii împreună, fără să se căsătorească. Ba chiar aduc pe lume copii şi se poartă ca o familie în toată regula, dar fără să ajungă în faţa preotului. Din acest motiv, şi copiii sunt aduşi pe lume de părinţi trecuţi de 30 de ani.

Fără sex înainte de căsătorie. Ce glumă bună, am putea spune. Acum, cuplurile stau foarte mult timp împreună „să se cunoască" . Nu se mai căsătoresc după o strângere de mână şi un sărut.

În casă cântă cocoşul. În familiile moderne, ambii parteneri iau decizii şi îşi impun punctul de vedere.

Sexul, subiect tabu. Rolul soţiei era, înainte, acela de a-şi satisface soţul. Îi era ruşine să vorbească despre plăcerile ei. Acum, ambii parteneri sunt mai deschişi din punct de vedere sexual şi discută fără jenă despre acest subiect. Ba mai mult, femeia e liberă să ia iniţiativa.

Să mergi la psiholog, o ruşine. Mersul la psiholog era văzut, până recent, un semn rău care denotă mari probleme în căsnicie. Acum, cuplurile apelează mai uşor la terapeut pentru probleme mărunte în cuplu.

Gătitul, o treabă de femei. Tot mai mulţi bărbaţi sunt văzuţi cu şorţul în faţă, la bucătărie. Nu neapărat pentru a-şi ajuta soţia, ci din simpla pasiune pentru gătit.

Socrii locuiesc cu tinerii însurăţei şi iau decizii pentru ei. Acum, tinerii se dezlipesc de părinţi din timpul facultăţii, chiar dacă nu pentru „a se aşeza la casa lor". Nu mai locuiesc cu părinţii, iar aceştia nu se mai pot băga atât de mult în viaţa lor. Mai ales când se căsătoresc, evitând, astfel, certurile şi discuţiile.

Divorţul, un eşec în viaţă. Foarte rar divorţau oamenii cu zeci de ani în urmă, în ciuda problemelor dintre ei. Acum, divorţul nu mai e privit ca fiind cea mai mare ratare a vieţii şi ca un stigmat pentru o viitoare căsnicie. Ba mai mult, cuplurile divorţează chiar cu prea multă uşurinţă, se recăsătoresc pentru a divorţa din nou.

Divorţată, cu un copil? Nu „te mai ia nimeni". Acum, familia nu implică doar un EL, o EA şi viitorii lor copii. Ea poate veni la pachet cu unul, doi sau mai mulţi copii dintr-o căsnicie anterioară, iar familia mărită poate funcţiona perfect, fără probleme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net