Un cunoscut medic din România a murit subit! Se pregătea să ajute o gravidă să nască

Este doliu în lumea medicală din Iași. Unul dintre cei mai iubiți medici ginecologi din oraș a murit, în timp ce îngrijea pacieți. Carmina Schaas avea doar 58 de ani.

 Carmina Schaas avea 58 de ani / foto: BZI
Carmina Schaas avea 58 de ani / foto: BZI

Carmina Schaas a activat ca medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Cuza-Vodă din Iași. După ce s-a prăbușit la pământ, colegii au încercat să o resusciteze timp de o oră, dar, din păcate, nu a răspuns la manevrele de resuscitare, scrie site-ul BZI.

Carmina Schaas a fost un ginecolog foarte iubit

Carmina Schaas și-a pierdut viața înainte să împlinească 60 de ani, în urma unui infact. Ea a fost asistent universitar doctor Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași.

Este important de precizat că medicul Schaas nu era cunoscută cu afecțiuni cardiovasculare, motiv pentru care colegii sunt consternați de această pierdere. Ea ajutat la nașterea a sute de copii.

„Am născut prin cezariană un băiețel frumos si sănătos. Dna dr Schaas m-a avut sub observație toata perioada de sarcină și am beneficiat de toata atentia dumneaei. Este o adevarată profesionista, o caracterizează calmul si răbdarea.

Mi-a colectat si celule stem în cantitate foarte mare, ceea ce nu mulți medici sunt în stare s-o facă. Sunt un fan al doamnei doctor si o voi recomanda cu caldură”, a transmis o mămică.

Nu este un caz singurar

Medicul de la Iași nu este singurul care a murit în timpul gărzii / foto: BZI
Medicul de la Iași nu este singurul care a murit în timpul gărzii / foto: BZI

Din păcate, cazul de la Iași nu este singular. În urmă cu 4 ani, un medic din județul Bihor murea tot în timpul gărzii. Ştefan Quai avea 66 de ani, în fiecare zi de joi, făcea de gardă la centrul de permanență. A făcut infarct, deşi nu era cunoscut cu probleme cardiace.

Medicul îşi făcuse analizele la inimă, săptămâna trecută, iar miercuri aveau să vină rezultatele. Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, scria atunci pe Facebook că lista medicilor decedați în gardă se prelungește cu încă un nume.

„Colegul Ștefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (și-a amenajat spațiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toți lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri.

Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieșise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniștit și pentru a se putea ocupa mai mult de nepoți. Să-l ierte D-zeu și să-l odihnească!”, scrie dr. Livia Davidescu.

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net