Chirurgul cercetat pentru uciderea a patru pacienţi ar fi avut probleme cu memoria, după ce a fost operat pe creier. Declarații șocante din partea rudelor victimelor

Ultima actualizare:

Se fac acuzații dure la adresa medicului din Craiova. Este vorba despre cunoscutul chirurg, Alin Demetrian, care a fost reținut de polițiști pentru că patru persoane ar fi murit din cauza lui, după ce le-ar fi făcut proceduri de biopsie. 

Medicul Alin Demetrian ar fi avut probleme cu memoria, în urma operației suferite Foto: Shutterstock
Medicul Alin Demetrian ar fi avut probleme cu memoria, în urma operației suferite Foto: Shutterstock

Medicul avea probleme cu memoria 

Doctorul ar fi avut probleme cu memoria după ce a trecut printr-o operaţie pe creier, spun cei care au lucrat cu el. Apropiaţii victimelor nu înţeleg de ce ancheta durează de patru ani. ,,Ne-a zis că e ceva foarte uşor, că-l face în trei minute, că o să fie bine, n-o să sângereze, nu e nimic, ceva de genul ăsta, o să-i bage o cameră. După ce a ieşit din operaţie a zis că "atâta sânge nu am văzut niciodată, îi tăiai o venă din greșeală", am înţeles vena cavă", a declarat fiul unei victime.

Chirurgul ar fi ucis patru persoane 

Este mărturia tulburătoare a unui om care de patru ani aşteaptă să se facă dreptate pentru tatăl lui. Ar fi prima victimă a renumitului medic chirurg din Craiova, potrivit procurorilor. Un bărbat de 73 de ani din Pleniţa care a murit în urma unei intervenţii de rutină: o biopsie.

Marius Barbu, fiul unei victime: ,,A zis că o sudează el, ştie el ce să facă, n-avem noi treabă. L-a dus la Terapie Intensivă. Deci la 1 s-a-ntâmplat, pe la 3 l-am văzut, am pus mâna pe el, era rece. N-a mai răspuns la telefon, din ziua aia n-am mai putut să dăm de el. Eu atunci mi-am dat seama că e ceva suspect şi m-am dus la poliţie, de la poliţie m-am dus la parchet, am depus plângeri şi aşa mai departe". a declarat Marius Barbu, fiul unei victime pentru Observatornews.ro.

Rudele victimei spun că iniţial medicul le-ar fi făcut o mărturisire şocantă: că nu a mai văzut atâta sânge niciodată. Asta confirmă de fapt şi raportul medico legal.

Medicul, pus sub acuzare după patru ani 

Numai că medicul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, acum, după patru ani. Între timp, a operat în continuare şi a pierdut şi alţi pacienţi. Ioana Cernacovschi a ajuns la renumitul chirurg pentru o puncţie în septembrie 2020. Auzise numai lucruri bune despre el, aşa că a preferat, în toiul pandemiei, să îşi facă banala analiză la Craiova, deşi era de loc din Târgu Jiu.

Declarații șocante făcute de rudele victimelor

,,Mi-a zis că "Domnul Cernacovschi, îmi pare rău, mama dumneavoastră a reacţionat. Nu ştiu cum a reacţionat diferit faţă de alţi pacienţi la o biopsie", nu ştiu cum, nu ştiu ce. Trebuie făcută această biopsie supravegheată video, eu aşa ştiu. "Da, dar nu ne-a mers aparatul, sau nu ştiu, ceva de genul, nu ne-a mers aparatul ăla video. Credeţi-mă că am făcut-o cu mare precizie, că am făcut nu ştiu câte mii de puncţii", a declarat Comin, fiul unei victime, pentru Observatornews.ro.

Rudele susţin că femeia a fost dusă în reanimare la secţia covid.

De teamă că nu va afla niciodată adevărul, fiul victimei s-a dus direct la poliţie. ,,Am cerut să se facă autopsie la IML asistată foto sau video, cum puteau dânşii să facă şi-acolo s-a demonstrat că ea a fost înţepată altundeva. Nicidecum în tumoare", a spus acesta pentru Observatornews.ro.

Şi nu sunt singurele cazuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net