Un ieșean, voluntar pentru testarea vaccinului anti-Covid-19: «M-am gândit la oamenii care aşteaptă o speranţă»
Un ieşean de 43 de ani s-a oferit voluntar în Anglia pentru testarea vaccinului împotriva coronavirusului. Românul a venit în sprijinul comunităţii şi în anii trecuţi, atunci când a salvat de la moarte doi britanici, fiind cunoscut ca românul erou în Anglia, scrie adevarul.ro.
Cristian Dumitrescu, un ieşean în vârstă de 43 de ani, s-a oferit voluntar în Anglia pentru testarea vaccinului împotriva coronavirusului. Dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi l-a făcut să lupte şi el alături de cei din linia întâi. Astfel, românul care a devenit erou în Anglia după ce a salvat doi oameni de la moarte îşi riscă acum propria viaţă, tot pentru a-i ajuta pe ceilalţi.La sfârşitul săptămânii trecute, a fost acceptat ca voluntar, în Anglia, în mai multe programe de testare pentru obţinerea unui tratament împotriva Covid-19.Deşi pe mulţi i-ar putea speria ideea de a participa la un astfel de test, ieşeanul spune că este bucuros să participe la testări. Motivul pentru care face acest lucru este să-şi ajute familia şi prietenii, pentru că cineva trebuie să testeze vaccinul pentru coronavirus.„M-am gândit la familia mea, la ţara mea şi la oamenii din spitale care aşteaptă o speranţă. Acum aştept rezultatul testului. Mă vor contacta după ce au rezultatul”, a spus Cristian Dumitrescu în discuţia cu reporterul „Adevărul”. Înainte să se înscrie în programul de testare pentru un vaccin anti-coronavirus, ieşeanul a fost voluntar şi a ajutat persoanele fără posibilităţi din Marea Britanie: le-a dus mâncare celor aflaţi în izolare sau în carantină.
Viaţa l-a pus pe Cristian Dumitrescu de multe ori în situaţii grele. Însă, putem spune şi că ieşeanul a fost, de câteva ori, omul potrivit la locul potrivit. Povestea românului erou în Anglia începe în 2018, atunci când a salvat dintr-un incendiu un bătrân cu dizabilităţi. S-a întâmplat în oraşul Exeter, din sudul Marii Britanii, unde Cristian Dumitrescu lucrează ca taximetrist. El trecea pe lângă casa unui client, când a observat că un incendiu izbucnise în clădire. Fără să stea pe gânduri, a intrat în locuinţă şi, în ciuda fumului gros, l-a găsit pe englez. L-a cărat în spate până la ieşire, unde a fost preluat de pompierii care abia veneau.
Curajul românului a fost răsplătit de englezi. Bărbatul a primit o diplomă pentru recunoaşterea faptelor eroice, în cadrul unei ceremonii anuale a pompierilor din Anglia. Emoţionat, ieşeanul a declarat că este mândru că, prin fapta lui, a făcut cinste României.
În 2019 a salvat un sinucigaş
Curajul lui Cristian Dumitrescu nu s-a oprit aici. În 2019, a salvat un bărbat care voia să se arunce de pe un pod. Ieşeanul fusese la un prieten şi mergea spre casă, când a văzut o femeie şi un bărbat pe podul Exe, din Exeter. Curând, românul avea să realizeze că ceva nu este în regulă, aşa că s-a apropiat de acel loc pentru a vedea ce se întâmplă. „Ploua tare şi aveam hanoracul pe cap. Nu mi-am dat seama de la început ce se întâmplă. M-am apropiat şi am văzut că femeia vorbea la telefon şi plângea. Mi-am dat seama că bărbatul vrea să se arunce. L-am agăţat la fix. L-am tras înapoi şi am început să vorbesc cu el ce mi-a trecut prin cap. M-am chinuit să-l duc până la capătul podului. După care a ajuns şi poliţia”, a declarat atunci Cristian Dumitrescu.
Ea e prima femeie vaccinată anti-coronavirus
Ea e cobaiul anti-COVID-19 numărul unu! Cercetătoarea Elisa Granato s-a injectat cu vaccinul anti-COVID-19 elaborat de cercetătorii Universității Oxford chiar în ziua în care a împlinit 32 de ani. Elisa Granato a fost injectată joi și la doar două zile s-a vehiculat în presa engleză știrea că ar fi murit. Ea este cercetător cu specializarea în zoologie la un centru medical pentru combaterea cancerului și crede 80% că acesta e vaccinul care va salva omenirea. Tânăra este unul dintre cei doi voluntari injectați la doar trei luni după ce laboratoarele au început să lucreze la descoperirea vaccinului salvator. Peste 800 de oameni au fost recrutați pentru testarea serului, care ar trebui să intre în producție în septembrie, stabilind astfel un record absolut. Cel de al doilea cercetător de la Oxford, din cadrul departamentului de combatere a cancerului care a fost injectat este Edward O’Neill. După ce intră în corp, serul pătrunde în celule și produce proteine de coronavirus, asta stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi și să activeze limfocitele T care distrug infecția atunci când organismul se întâlnește din nou cu virusul COVID-19.