Un italian îndrăgostit de țara noastră a pus bazele unei afaceri unice în România: „Vii și îți iei ce îți place și cum îți place”

Marco Albanese, un italian îndrăgostit de România, a pus pe picioare o afacere pentru fiul său, Luca: o seră de flori unică în țară, care funcționează precum un supermarket. Locul de poveste în care se bucură și sufletul și ochiul de află la intrare în orașul Buzău.

„Casa florilor”, afacerea de familie a unor italieni stabiliți în România / foto: Adevărul.ro
„Casa florilor”, afacerea de familie a unor italieni stabiliți în România / foto: Adevărul.ro

În clădirea din sticlă inaugurată zilele trecute, la intrare în orașul Buzău, vei descoperi o seră de flori unică în România, care funcționează precum un supermarket. Afacerea a fost pusă pe picioare de Marco Albanese pentru fiul său, Luca, și este susținut în acest proiect de acesta și de soție. Sera italienilor se întinde pe câteva hectare de la intrarea în oraș.

„Este un spațiu destul de mare, este foarte aerisit, care oferă condiții bune plantelor din interior. Ideea a fost ca cei care ne vizitează să se plimbe într-o grădină, la interior, să aibă parte de un ambient plăcută”, a declarat Marco Albanese, proprietarul serei, pentru adevărul.ro.  

Pe rafturi și în ghivece și-au găsit locul peste 20.000 de flori de grădină, plante de interior, arbuști și plante aromatice, precum și decoraţiuni și accesorii: „Avem 200 de specii de plante, pentru interior și exterior, aduse din Polonia, România și Italia, precum și bonsai adus din Asia”, spune Antonela, soția lui Marco.

„Vii și îți iei ce îți place și cum îți place, când ai timp”

„Casa florilor” funcționează precum un supermarket: „Ceva nou, cu toate florile frumos aranjate. Foarte frumos. Vii și îți iei ce îți place și cum îți place, când ai timp, adică nu ești condiționat de vreun program anume. Nu am mai văzut și cred că nici în țară nu sunt multe astfel de locații”, a dezvăluit un client.

Marco s-a stabilit în Buzău în urmă cu mai bine de 20 de ani, după ce a fost numit director al unei fabrici de confecții. Lucrează de mai bine de cinci ani la proiectul casei florilor, un vis al întregii familii devenit realitate. Preferatele italianului care a reușit să-și împlinească pasiunea în România sunt plantele exotice.

Am lucrat în asigurări și am colaborat cu dânsul pe asigurări. Știind că face această seră m-am gândit că va fi o chestie foarte frumoasă, dar și o colaborare foarte frumoasă între mine și dânsul”, declară Laura Costin, colaborator al familiei de florari italieni.

Marco Albanese și familia sa au planuri mari. Vor să construiască încă două sere uriașe, alimentate cu energie electrică și termică, furnizată eoliene și panouri solare, iar ulterior să înființeze culturi de flori pe suprafețe mari, astfel încât să asigure marfă și pentru export.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net