Un pescar român a capturat un somn de aproape 3 metri pe Dunăre: „Ăsta e record mondial!”

Un pescar român a reușit o captură impresionantă pe Dunăre, prinzând un somn uriaș de 2,87 metri. Aceasta este cea mai mare captură raportată vreodată pe fluviu, iar imaginile cu peștele gigantic au devenit rapid virale pe rețelele sociale. Comentariile nu au întârziat să apară, unele felicitând pescarul, iar altele punând la îndoială metoda folosită.

Un pescar român a reușit o captură impresionantă pe Dunăre. Foto: arhiva personală.
Un pescar român a reușit o captură impresionantă pe Dunăre. Foto: arhiva personală.

Reacții virale și acuzații de braconaj

Pozele postate pe Facebook au stârnit un val de reacții din partea internauților. Unii s-au declarat impresionați de captură: „Monstru! Poze și video cu măsurătoarea, nu vorbe!”, a scris un utilizator.

Alții, însă, au fost sceptici și au sugerat că pescarul ar fi folosit metode ilegale, precum curentul electric: „Se vede clar bateria într-o poză. Pescari electricieni ce sunteți!”. De asemenea, un alt comentator a observat tipul de barcă folosit: „Moldova Nouă, doar acolo se folosesc bărcile astea de tablă!”.

Cu o lungime de 2,87 metri, acest somn ar putea fi un record pentru pescuitul sportiv pe Dunăre. Pescarii locali confirmă că exemplarele de această dimensiune sunt extrem de rare. „Este un pește de excepție, foarte rar în apele noastre. Captura este demnă de un record!”, a declarat un expert piscicol.

Somnul, printre cei mai mari pești de apă dulce

Somnii sunt printre cei mai mari pești de apă dulce, iar specii precum somnul gigant Mekong, somnul Wels și somnul Piraiba pot atinge dimensiuni impresionante. Recordul mondial la somn aparține unui exemplar Mekong capturat în Thailanda, care a cântărit aproape 300 de kilograme. Deși somnul prins pe Dunăre nu atinge această greutate, lungimea sa rămâne impresionantă.

Deși capturarea unui astfel de exemplar este un motiv de mândrie pentru orice pescar, acuzațiile de braconaj ridică întrebări legate de sustenabilitatea pescuitului pe Dunăre. Folosirea curentului electric sau a altor metode ilegale afectează ecosistemul, punând în pericol populația de pești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fish 3904891 1280 jpg
index webp
image png
index webp
De ce își schimbă apa oceanelor culoarea, foto Shutterstock jpg
probleme digestive, foto shutterstock jpg
Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, foto uaic ro jpg
shutterstock 2108049761 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net