Un pește rar a fost găsit în România! Trăiește doar într-un singur loc din țară

O descoperire unică a fost făcută în țara noastră! Este vorba despre un anumit pește, a cărui existență a luat prin surprindere specialiștii! El a fost filmat chiar în mediul său natural, pe râul Vâslan, din județul Argeș.

Aspretele a fost găsit în țara noastră / foto: Alex Găvan
Aspretele a fost găsit în țara noastră / foto: Alex Găvan

Aspretele a fost descoperit de către specialiști pentru prima oară chiar în această vară! Acest pește, cel mai rar din lume, a fost găsit în râul Vâslan, din județul Argeș, în cadrul unei acțiuni internaționale de pescuit științific la asprete. Această acțiunie are loc în lunile iunie și iulie, în această vară, iar nu mai puțin de 9 ihtiologi participă la eveniment.

Nu mai puțin de 55 de exemplare de asprete au fost descoperite de către specialiști, pe o porțiune de 16 kilometri, pe râul Vâslan. Acest râu este singurul de pe glob unde mai poate fi găsit acest pește rar în natură. Din păcate, râul este extrem de poluat, iar existența aspretelui poate fi în pericol.

Râul în care trăiește acest pește este foarte poluat

Din păcate, râul în care trăiește aspretele este extrem de poluat, iar această ființă unică în lume poate fi în pericol, din cauza mediului poluat în care se află. Specialiștii trag un semnal de alarmă asupra stării de poluare a râului.

„Chiar este o cursă contracronometru pentru a salva aspretele, o cursă contracronometru ce nu poate fi câștigată fără existența unui râu curat și sănătos, cu debit ecologic asigurat conform legii de către Hidroelectrica. Un râu de care autoritățile locale să aibă grijă și care să nu mai fie o groapă de gunoi, așa cum se întâmplă în prezent”, a explicat Alex Găvan, conservaționist și fondator al proiectului Aspretele Trăiește, potrivit adevarul.ro.

„Avem aspretele, o ființă unică în lume și care încă trăiește. Avem Vâlsanul, unul dintre cele mai frumoase râuri din Europa. Comunitatea de pe Valea Vâlsanului nu poate fi revitalizată. Nu poate avea un viitor în care oamenii săi să fie fericiți și sănătoși, atât timp cât râul este otrăvit. Atât timp cât râul este bolnav. Pentru că râul, apa, înseamnă Viață”, mai spune acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
schitul ostrov
crima braila stomatolog jpg
Aer conditionat FOTO Shutterstock jpg
elvetia romanca1 jpg
Autoritățile australiene au scos utilajele de deszăpezire la treabă. FOTO captură The Guardian
leeds jpg
simonopetra 4766384 1280 jpg
rapita 111 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net