Un preot din Pitești a scăpat fără nicio zi după gratii, deși a stopit din bătaie o femeie însărcinată. Care ar fi fost „motivul” agresiunii

„Fă ce zice popa, nu ce face popa!” este o veche zicală care se aplică și în acest caz. Un preot din Argeș a fost judecat pentru că a agresat o femeie gravidă, după ce aceasta l-a reclamat la poliție pentru transport ilegal de lemne.

Femeia a sesizat organele penale, care au deschis un dosar penal /foto: Pixabay
Femeia a sesizat organele penale, care au deschis un dosar penal /foto: Pixabay

Un preot de 41 de ani de la Parohia Vatra Satului Berevoești, județul Argeș, a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung pe 14 mai 2024 la un an și trei luni de închisoare pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Șocantul incident s-a petrecut în 2019

Incidentul șocant s-a petrecut pe 10 septembrie 2019. Preotul a fost observat de o localnică la volanul unei autoutilitare încărcate cu lemne, în comuna Berevoești.

Fiind conștientă de ilegalitățile legate de comerțul cu lemne din zonă, femeia a anunțat poliția prin numărul de urgență 112, solicitând verificarea documentelor de proveniență a lemnului. Ea a urmat vehiculul pentru a ghida polițiștii spre direcția de deplasare.

Poliția a oprit preotul pe DN 73C, confirmând ilegalitatea sesizată. Acesta a fost amendat, iar lemnele transportate au fost confiscate.

După aproximativ două ore, preotul a mers la domiciliul femeii care l-a reclamat pentru a-i cere socoteală. El era însoțit de un prieten polițist, aflat în afara orelor de serviciu.

„Vizibil deranjat de atitudinea persoanei vătămate, inculpatul a început să o lovească cu palmele în zona feței, determinând căderea acesteia la nivelul solului, unde și-a continuat agresiunea”, se arată în rechizitoriu, potrivit Adevarul. 

Preotul și-a pierdut cumpătul și a atacat-o pe femeie, deși martorii i-au spus să o lase în pace, deoarece era însărcinată. Femeia a suferit mai multe zgârieturi la nivelul feței.

„Fapta s-a petrecut în public, în prezența mai multor martori, comportamentul violent manifestat de inculpat fiind de natură să creeze panică, indignare și un sentiment de insecuritate în rândul acestora. (...)

Inculpatul a tulburat în mod grav ordinea și liniștea publică, manifestând dispreț total față de normele de conviețuire socială. Indignarea este cu atât mai mare cu cât, prin prisma serviciului religios pe care-l prestează în calitate de preot, societatea are cu totul alte așteptări și pretenții de la acesta, neputând fi comparat cu un cetățean obișnuit”, se mai arată în rechizitoriu.

Polițistul nu a intervenit, deși se afla la fața locului

Polițistul care l-a însoțit pe preot nu a intervenit deloc pentru a ajuta femeia. Instanța a subliniat lipsa de acțiune a agentului, care avea 27 de ani de experiență: „Nu a intervenit la incident, deși atribuțiile de serviciu impuneau această intervenție chiar și în afara orelor de program, intenția martorului fiind vădită în a tinde la împiedicarea tragerii la răspundere penală a inculpatului”.

Femeia a sesizat organele penale, care au deschis un dosar penal, iar la sfârșitul anului 2022 preotul a fost trimis în judecată. În urma procesului, acesta a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare.

Dacă decizia va rămâne definitivă, preotul trebuie să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Berevoești timp de 60 de zile. De asemenea, Judecătoria Câmpulung l-a obligat să plătească victimei 5000 de lei daune morale și cheltuielile de judecată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net