Un român s-a prefăcut că este femeie pe Facebook și a înșelat doi bărbați. Suma uriașă pe care a câștigat-o

Un caz uluitor a lăsat fără cuvinte autoritățile din țara noastră! Un bărbat din Bihor a primit o pedeapsă cu suspendare, cât și muncă voluntară, după ce a primit peste 36.000 de euro prefăcându-se că este femeie pe Facebook. El a început să discute cu doi bărbați, pe care i-a convins să trimită bani, sub diferite pretexte.

Bărbatul a primit o pedeapsă cu suspendare
Bărbatul a primit o pedeapsă cu suspendare

Bihoreanul și-a „agățat” prima victimă în septembrie 2022. El a pretins că are diferite probleme, pentru a-și convinge victima să îi trimită mai multe sume de bani. Mai precis, acesta ar avea probleme cu chiria, cât și datorii la cămătari, lăsate de fostul prieten. De asemenea, el a pretins că nici măcar nu are bani pentru o cartelă de telefon, pentru a vorbit cu victima sa. Cu toate acestea, bărbatul a crezut povestea și a virat banii ceruți.

„Odată cu trecerea timpului, persoana vătămată a început să dezvolte sentimente pentru respectiva femeie, aceasta din urmă dându-i de înţeles că şi ea, la rândul ei, a dezvoltat sentimente pentru persoana vătămată”, este menționat în rechizitoriu, potrivit adevarul.ro.

Bihoreanul a primit o pedeapsă cu suspendare

Apoi, bihoreanul, de această dată drept bărbat, și-a sunat victima și a pretins că ar fi recuperator și că prietena lui are datorii. Acesta i-a spus că dacă nu îi virează 500 de euro, o va forța să se prostitueze în străinătate.

„Nu m-am simțit obligat sau amenințat, dar am trimis banii pentru ca femeia respectivă, despre care am crezut că există, să nu pățească nimic rău”, a spus victima, care a pierdut în total suma de 17.000 de euro.

În timpul anchetei, bărbatul din Bihor a recunoscut că a mai avut o victimă de la care a făcut rost de sume uriașe de bani, în același mod. Ar fi vorba despre un alt bărbat, cunoscut tot pe Facebook, de la care bihoreanul a făcut rost de suma de 19.000 de euro.

În final, bihoreanul, care spune că a recurs la aceast escrocherie pentru că avea datorii la cămătari, a primit 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, plus un termen de supraveghere de 4 ani. Mai mult decât atât, el va trebui să restituie banii și să muncească 120 de zile în folosul comunității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net