Unde poţi face o vacanţă ieftină la Marea Neagră

Ultima actualizare:

    Staţiunea Batumi are o plajă lată şi hoteluri de lux
Staţiunea Batumi are o plajă lată şi hoteluri de lux

Visezi la o vacanţă de 5 stele la Marea Neagră, dar vrei să mai vezi şi altceva decât România sau Bulgaria? Acum ai la dispoziţie zboruri directe către litoralul georgian. Batumi este cea mai luxoasă staţiune de pe coasta caucaziană a Mării Negre.

De mâine, 3 iulie, puteţi zbura direct spre Georgia. Wizz Air a lansat azi, la aniversarea a 11 ani de la formarea bazei din Bucureşti, cursa Bucureşti – Kutaisi (Georgia) cu trei zboruri pe săptămână. Tarifele pornesc de la 69 de lei pe segment, iar zborurile vor fi operate de noua aeronavă achiziţionată de Wizz Air pentru România, un Airbus A321.

Acest avion, al 10-lea al bazei din Bucureşti, va asigura şi rutele lansate la sfârşitul lunii iunie, şi anume: Nisa (Franţa) – trei zboruri pe săptămână, tarife de la 69 de lei pe segment şi Goteborg (Suedia) -  două zboruri pe săptămână, tarife de la 39 de lei.


    Baza Wizz Air de la Bucureşti are 10 aeronave
Baza Wizz Air de la Bucureşti are 10 aeronave

Zborul spre Kutaisi va face mult mai accesibil litoralul georgian, despre care românii au aflat că este mult mai luxos decât cel bulgăresc şi mult mai exotic.

Palmierii plantaţi de-a lungul marilor bulevarde, plajele şi numeroasele monumente istorice sunt doar câteva dintre aspectele care fac din litoralul georgian o destinaţie deosebită. Printre cele mai cunoscute staţiuni de pe malul Mării Negre se numără Batumi, Kobuleti şi Ureki. Batumi se află la o distanţă de circa 20 de kilometri de graniţa cu Turcia şi îi încântă pe turişti cu clima sa caldă, asemănătoare celei subtropicale. Un sejur de o săptămână la un hotel de 4 stele pe malul mării costă puţin peste 400 de euro pentru două persoane. Din Kutaisi până-n Batumi sunt 100 de kilometri, iar din Kutaisi până-n capitala Georgiei, Tbilisi, 180 km.

Nici Tbilisi nu trebuie ratat fiind un oraş deosebit. Construit și distrus de aproape 30 de ori, dar revitalizat în ultimii ani, în oraș te poți plimba pe  străduțe pitorești și poți admira case cu balcoane vechi, multicolore, adevărate dantelării în lemn, luminate feeric noaptea. Un oraș al contrastelor, unde tradiționalul se îmbină cu noul, cu catedrale, muzee și piețe vechi. În plus, mâncarea este delicioasă, iar împrejurimile trebuie neapărat vizitate.

Georgia mai este apreciată și pentru vinuri. Se spune că are cea mai veche cultură viticolă a lumii, de peste 8.000 de ani, și chiar se presupune că este locul în care a început prima producție de vin, locuitorilor făcându-le plăcere să își numească țara “leagănul vinului” sau “locul unde s-a născut vinul”. De altfel, aici se găsesc mai mult de 500 de varietăți de struguri, iar cuvântul „vin” e derivat din georgianul „gvino”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net