Următoarea criză economică va fi extrem de gravă. Analist fiscal: „50 de lei vor fi foarte importanți pentru toată lumea”

Într-o recentă discuție despre perspectivele economice ale României, analistul fiscal Radu Georgescu a subliniat, pentru Adevărul, gravitatea unei posibile crize economice viitoare, comparând semnificația actuală a unei bancnote de 50 de lei cu cea din trecut. În acest context, el a explicat cum devalorizarea rapidă a banilor poate afecta viața cotidiană a românilor, făcând apel la lecțiile învățate din criza economică globală din 2008.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

  „Ne bucuram și la 10 lei economisiți”  

Georgescu a povestit despre o experiență personală dinainte de criza din 2008, când a plătit 120.000 de euro pentru o excursie de team building în Elveția. În contrast, un an mai târziu, când criza a început să-și facă simțite efectele în România, toți colegii săi erau obligați să economisească până și la cele mai mici sume. „Ne bucuram și la 10 lei economisiți”, a spus el, evidențiind cum standardele de viață și puterea de cumpărare se pot schimba radical în vremuri de incertitudine economică.

Recent, Georgescu a avut o discuție cu copiii săi la mall, care i-au cerut o ciocolată scumpă, care costa 50 de lei. Când le-a spus că nu este normal să aștepte la coadă pentru un produs atât de costisitor, copiii au replicat că nu este scumpă, ceea ce a stârnit o reflecție profundă din partea economistului. El a subliniat că, în curând, „50 de lei vor fi foarte importanți pentru toată lumea”, anticipând o situație economică similară cu cea din 2008, când fiecare leu economisit avea o valoare semnificativă.

Impactul unei crize va genera un efect de domino, afectând întreaga economie

În această analiză, Radu Georgescu a anticipat „implozia mai multor bule” economice, inclusiv în domeniile imobiliar, bursier, IT și în fondurile private de pensii. Aceste piețe sunt interconectate, iar impactul unei crize va genera un efect de domino, afectând întreaga economie.

Georgescu a încheiat cu un exemplu din viața miliardarului Jeff Bezos, fondatorul Amazon. El a povestit cum Bezos, în perioada de început a companiei, a fost aproape de faliment, cheltuind toate economiile familiei. Ca măsură de economisire, Bezos și-a construit un birou dintr-o ușă de la IKEA, o alegere simbolică ce reflectă dificultățile întâmpinate și valorile pe care le-a învățat de-a lungul drumului. Analistul a subliniat că Bezos își amintește constant de aceste momente, spunând că nu vrea să uite niciodată cât de importanți sunt banii, fie și 100 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa veche pixabay jpeg
1 depresie izolare 1 jpg jpeg
bloc jpg
doctor 1228627 1920 jpeg
horoscop octombrie jpg
man at supermarket jpg
Fosta mină de aur Treptele Romane, Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (14) jpg
politie nu treceti 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net