Va ninge în București de Crăciun 2023? Meteorologii ANM ne spun când ne vom bucura de zăpăda

Se schimbă vremea. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Crăciun. Avem sau nu zăpadă de sărbători? Veștile nu sunt prea bune.

Va ninge de sărbători? Ce spun meteorologii / Foto: Pixabay
Va ninge de sărbători? Ce spun meteorologii / Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Crăciun 2023. Deși ne-am dori să ne bucurăm de zăpadă în aceste sărbători de iarnă, se pare că vremea nu ține cu noi. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toată ţara, de Crăciun, de Revelion şi până la jumătatea lunii ianuarie.

Ninge în București de Crăciun 2023? Prognoza ANM

În săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023, temperaturile vor avea avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreb teritoriul României, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Așadar, din păcate, primii fulgi de nea nu-și vor face apariția prea curând în Capitală. Dar, bucureștenii vor vedea zăpadă în oraș abia spre finalul lunii ianuarie, pe data de 25.

Vor fi precipitații de Crăciun în Capitală, însă temperaturile nu vor permite formarea de ninsori. Pe 25 decembrie, se așteaptă 7 grade Celsius în București, iar în următoarele două zile vor fi 8, respectiv 7 grade.

Vremea de sărbători 2023-2024 în principalele orașe din România

De Crăciun și de Revelion vremea se anunță foarte caldă în toată țara, cam cu 2 grade mai mult decât ar fi normal, cu ploi în nordul orientalilor și apusenilor. La munte, în Brașov, între 4 și 5 grade și este puțin probabil să ningă. Mai cald va fi pe litoral unde vor fi 8 grade și o vreme plăcută.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net