Surpriză înainte de Crăciun. O categorie de angajați va primi 1000 de lei în plus de sărbători

Ultima actualizare:

Anumite categorii de angajați din România urmează să primească o primă de sărbători, în valoare de 1.000 de lei, adăugată la salariu în 2023. Din ce în ce mai multe companii își încurajează angajații cu diverse beneficii, transformate în timp în tradiții anuale.

Unii dintre români vor primi bani în plus de sărbători / foto: arhiva
Unii dintre români vor primi bani în plus de sărbători / foto: arhiva

Bonusurile și primele de sărbători au devenit un instrument puternic pentru menținerea productivității în forța de muncă. Este crucial ca managerii să acorde atenție moralului angajaților, iar aceste bonusuri și prime reprezintă un excelent stimulent pentru echipa oricărei companii.

Un studiu recent privind piața forței de muncă arată că aceste bonusuri se situează în general între 1.000 și 2.000 de lei, fiind asociate predominant cu firmele din domeniile construcțiilor, retail-ului, serviciilor medicale, farmaceutic și alte sectoare de servicii, conform analiștilor din cadrul unei companii de consultanță.

Conform cercetării realizate de Frames:

  • 34,8% dintre manageri plănuiesc să ofere prime salariale sau cadouri.
  • 30,4% iau în considerare tichetele cadou și primele salariale.
  • 16,7% dintre manageri se gândesc să ofere sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei, asociate cu serviciile financiare și IT.
  • 5,6% dintre manageri plănuiesc să ofere prime simbolice, cu sume de până în 300 de lei, obișnuite în firmele mici și foarte mici, unde resursele financiare sunt mai limitate, conform KanalD.ro.

Din perspectivă psihologică, aceste prime și bonusuri de performanță sau salariale au rolul esențial de a motiva și îmbunătăți performanța angajaților la locul de muncă sau de a consolida loialitatea față de organizație, prevenind pierderea angajaților cheie cu experiență și aptitudini cruciale pentru proiectele sau activitățile strategice.

Cine sunt românii care vor primi, înainte de Crăciun, 3000 de euro de la stat

Conform Ministerului Agriculturii, un nou proiect legislativ a fost adus în dezbatere publică pe 4 decembrie 2023, indicând intenția guvernului de a oferi asistență financiară persoanelor care se confruntă cu dificultăți economice în această perioadă specială a anului.

Această veste îmbucurătoare se adresează în principal fermierilor, care au trecut prin perioade dificile în 2022, cu creșterea costurilor pentru energie, combustibil și îngrășăminte, însoțită de scăderea prețurilor la cereale.

Autoritățile au analizat aceste probleme și au decis să ofere sprijin financiar fermierilor din România.

Pentru a beneficia de această sumă de 3000 de euro, condițiile sunt legate de suplimentarea bugetului programului „Usturoi” și acordarea sumei respective pentru fiecare hectar de teren cultivat cu usturoi.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net