Un român a cerut ajutorul de înmormântare deși încă trăia. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?”

Un bărbat din comuna Băcești (județul Vaslui) a lăsat autoritățile fără glas, după a făcut o cerere complet neașteptată. Vasluianul a solicitat ajutorul de înmormântare deși este în viață, pe motiv că are nevoie de bani acum. Primarul localității a verificat dacă legea permite acest lucru.

A cerut banii pentru înmormântare deși este în viață
A cerut banii pentru înmormântare deși este în viață

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, bărbatul a mers la Primăria localității, unde a cerut ajutorul pentru înmormântare, în ciuda unui detaliu ușor de sesizat de către autorități: era încă în viață!

Iar atunci când a făcut această cerere bizară, vasluianul a oferit imediat un motiv, remarcând faptul că banii nu îi vor mai fi necesari odată ce va înceta din viață. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?! Eu îi vreau acum cât trăiesc. Si dacă e un drept al meu, de ce sã nu beneficiez în timpul vieții?”, ar fi declarat vasluianul, potrivit sursei citate.

Odată ce autoritățile din localitate și-au dat seama că vasluianul nu glumește, Primarul a verificat dacă măcar există un temei legal prin care poate soluționa cererea bizară. Ei bine, după ce s-a verificat la Curtea de Conturi, cererea bărbatului a fost, după cum ne putem imagina, respinsă.

A cerut ajutorul pentru înmormântare deși era viu

Conform legislației în vigoare, ajutorul pentru înmormântare se acordă, în general, de către Casa de Pensii, atunci când persoana care a decedat a avut pensie, sau a fost asigurată. Valoarea acestui ajutor este de 6.785 de lei.

Atunci când există situația în care persoana decedată nu a avut venituri, sau beneficia de ajutor social, acești bani sunt acordați de către Primărie, doar dacă Casa de Pensii nu a oferit nimic. 

Acești bani sunt acordați o singură dată, unui membru al familiei care trebuie să prezinte și certificatul de deces, în original.

În plus, o jumătate din ajutor poate fi acordată și unui membru al familiei persoanei decedate, doar dacă acesta este fie pensionar, fie angajat. În plus, persoana trebuie să plătească și impozitele pentru asigurări sociale. Această sumă este de 3.395 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net