Fructele perfecte pentru scăderea tensiunii arteriale. Un cardiolog ne recomandă aceste opțiuni

Hipertensiunea arterială este o problemă care dă bătăi de cap multor oameni de-a lungul globului. Din fericire, pe lângă tratamentele prescrise de către medic, o dietă sănătoasă ne poate fi de ajutor pentru a ține această problemă sub control. Iar medicul cardiolog David Sabgir ne spune care sunt fructele perfecte pentru a scădea tensiunea.

Bananele sunt printre recomandările medicului
Bananele sunt printre recomandările medicului

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, primul fruct recomandat de către specialist sunt bananele. Potrivit acestuia, ele au îndeajuns de mult potasiu, iar studiile au demonstrat că sunt utile în controlul hipertensiunii. De asemenea, se pare că ele pot reduce și efectele sodiului asupra corpului nostru.

„Bananele sunt o sursă bună de potasiu, care s-a demonstrat că ajută în controlul hipertensiunii și este recunoscut pentru proprietatea sa de a reduce efectele sodiului în organism și de a atenua presiunea din pereții vaselor de sânge”, ne spune medicul cardiolog, potrivit sursei citate.

De asemenea, o altă alegere perfectă pentru sănătatea inimii noastre este și avocado. Datorită conținutului de potasiu, cât și a grăsimilor nesaturate pe care le are, avocado este alegerea perfectă pentru o gustare delicioasă, care nu ne va deregla tensiunea arterială.

„Nu numai că avocado conține atât fibre alimentare, cât și grăsimi nesaturate, care au fost asociate cu sănătatea cardiovasculară, dar conține și 250 de miligrame de potasiu per porție, ceea ce reprezintă o treime dintr-un avocado de mărime medie”, mai ne spune Sabgir.

Fructele de pădure și kiwi, perfecte pentru sănătatea inimii noastre

O altă alegere perfectă pentru scăderea tensiunii arteriale sunt și fructele de pădure, ne mai spune specialistul. „Fructele de pădure conțin antioxidanți, inclusiv antociani care, potrivit cercetărilor, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale”, explică medicul.

În final, un alt fruct extrem de util pentru cei care suferă de tensiune arterială crescută este și kiwi. „O sursă bună de vitamina C, kiwi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la cei cu hipertensiune primară", a afirmat Sabgir. „Cercetări recente au arătat că o porție zilnică de kiwi poate reduce tensiunea arterială sistolică”, a spus Sabgir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net