Un cocoș a trăit 18 luni fără cap! Animalul a devenit o vedetă, iar proprietarul lui s-a îmbogățit

Ultima actualizare:

Natura nu încetează niciodată să ne uimească, iar unele lucruri care par a fi desprinse din filme au avut loc, de fapt, în realitate! Într-o astfel de situație uluitoare s-a aflat Mike, un banal cocoș din Statele Unite care a supraviețuit vreme de 18 luni deși nu mai avea cap!

Cocoșul a trăit 18 luni fără cap
Cocoșul a trăit 18 luni fără cap

Poate că am mai auzit deja povești despre anumiți șerpi care încă reușesc să se mai miște chiar și după ce își pierd capul, însă cocoșul Mike a reușit să întreacă toate limitele imaginației! Povestea acestui animal a început în 1945, când pe data de 10 septembrie, un american din statul Colorado a încercat să își decapiteze cocoșul. Ei bine, potrivit celor de la shtiu.ro, toporul fermierului Lloyd Olsen nu a reușit să taie gâtul animalului chiar atât de eficient pe cât ar fi sperat acesta.

Mai precis, se pare că vena jugulară, cât și o bună parte din trunchiului cerebral, au rămas neatinse. Iar, spre șocul tuturor, puiul a supraviețuit ca și când nu a pățit nimic! El a mai trăit vreme de 18 luni, timp în care era hrănit prin ciotul de la gât, cu o bipetă.

Proprietarul lui Mike și-a transformat cocoșul într-o adevărată vedetă! Animalul a mers în turnee, alături de alte curiozități de acest fel, iar zeci de reviste și ziare au plătit pentru poze cu Mike. Proprietarul a câștigat nu mai puțin de 4.500 de dolari pe lună, sumă care, ajustată la valoarea banilor de astăzi, ar însemna cam 59.000 de dolari!

În 1940, sovieticii au adus la viață capul unui câine

Povești precum cea a cocoșului Mike sunt mai comune decât ne-am imagina, însă un lucru la care poate nu mulți dintre noi ne-am aștepta este faptul că ele nu se întâmplă doar accidental. De exemplu, în 1940, un grup de cercetători din Uniunea Sovietică, conduși de doctorul Sergei Brukhonenko au readus la viață capul unui câine!

Medicul mai reușise să facă și alte organe să funcționeze, de exemplu, inima încă mai pompa sânge, sau plămâni care respirau de unii singuri. Însă, pasul următor pentru cercetătorul sovietic a fost să readucă la viață un creier.

Astfel, cu ajutorul unui aparat care injecta sânge oxigenat direct în creier, Sergei Brukhonenko a reușit să facă capul unui câine se reacționeze la stimuli exact precum un câine în viață! Ba chiar, se pare că animalul (sau, capul acestuia) chiar a lins o anumită substanță de pe propriul nas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net