Vacanță de coșmar! Traficul infernal le-a întins românilor nervii la maximum

Ultima actualizare:

    DN1 a fost luat cu asalt  de turiștii care au  stat bară la bară  chiar şi 10 ore
DN1 a fost luat cu asalt de turiștii care au stat bară la bară chiar şi 10 ore

Toate drumurile duc la munte! Puhoi de turişti se află acum în staţiunile unde se schiază şi încă mai vin. Asta deşi DN1 este sufocat de maşini şi se stă cu orele în trafic. Nici pe pârtie nu este mai relexant. Îţi piere cheful de vacanţă când aştepţi 50 de minute ca să urci cu telescaunul.

Cine pleacă în vacanţă în aceste zile îşi blesteamă zilele! Toate drumurile spre munte sunt luate cu asalt, dar cel mai aglomerat pare a fi DN1. Şi joi, dar şi vineri, 2 și 3 ianuarie, cei care au venit de la Bucureşti spre Valea Prahovei au stat la cozi pe distanţe de zeci de kilometri, imediat ce au intrat în Breaza. Unii s-au întors după trei ore de stat în coloană, alţii au răbdat şi au fost în Sinaia în şapte ore, iar în Poiana Braşov în zece ore.

Coada de la telescaunul  din Valea Soarelui, Sinaia
Coada de la telescaunul din Valea Soarelui, Sinaia

Vorbim despre distanţe de doar 140, respectiv 189 km. În tot acest timp, ar fi parcurs cu avionul 7.646,72 km şi ar fi ajuns la New York!

Telescaunul de pe Pârtia Kalinderu,  din Bușteni, a fost și el luat cu asalt
Telescaunul de pe Pârtia Kalinderu, din Bușteni, a fost și el luat cu asalt

Cu nervii întinşi la maximum, au apucat doar să se cazeze şi să doarmă. Iar a doua zi au luat-o de la capăt. Parcările sunt arhipline în staţiuni şi cozile încep încă de la închirierea echipamentului de schi.

Pe Pârtia Cazacu a fost  cel mai relaxant
Pe Pârtia Cazacu a fost cel mai relaxant

S-a aşteptat la telescaun câte 50 de minute pentru fiecare urcare atât în Siania, cât şi la Poiana Braşov.

Cozile spre  Valea Prahovei  s-au întins  pe zeci de  kilometri
Cozile spre Valea Prahovei s-au întins pe zeci de kilometri

Şi la teleschiul din Azuga a fost aglomerat. Dar mai puţin, astfel că în 10-15 minute schiorii erau deja sus. Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR), peste 170.000 de inşi au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară, unde au cheltuit aproape 44 milioane de euro, iar un alt val a venit încă din prima zi a noului an. Cei mai mulţi turişti s-au cazat la pensiuni, 58.500, cu 2,6% mai mulţi faţă de anul trecut, şi au ales sejururi de până la cinci nopţi. Staţiunile balneare au găzduit de Sărbători peste 25.600 de români, în scădere cu 9,3% faţă de anul trecut, iar în cele de la munte 49.300 de persoane, cu 32.4% mai mult faţă de anul trecut.

”Principalele staţiuni montane sunt arhipline în această perioadă. Chiar dacă drumurile sunt foarte aglomerate, vremea extrem de caldă şi, în continuare, lipsesc posibilităţile de agrement alternativ sporturilor de iarnă, românii s-au deplasat în număr foarte mare în staţiunile cu tradiţie. Ca de obicei cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Strajă, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina”, au transmis cei de la FPTR. Asta deşi tarifele percepute în perioada Revelionului au crescut faţă de 2019 cu o medie de 12%.

Aglomerație şi-n vămi. Românii se întorc în ţările unde muncesc

Aşa arăta  Vama  Nădlac II
Aşa arăta Vama Nădlac II

Românii care au venit acasă de sărbători se întorc în străinătate. Traficul pe sensul de ieșire din țară la vama Nădlac II a crescut de trei ori în ultimele 24 de ore, iar vineri dimineața se înregistra un timp de așteptare de peste o oră, notează Agerpres. La Nădlac II, pe autostradă, au fost deschise opt artere de control pentru ieşirea din ţară, pentru autoturisme şi autocare. În ultimele 24 de ore, 33.000 de persoane, cu aproximativ 10.000 de mijloace de transport, au ieşit din România prin acest punct.

Haos şi pe Aeroportul Otopeni

Cozile de la  check-in
Cozile de la check-in

“Acesta e Aeroportul Otopeni în dimineața zilei de 3 ianuarie. Peste 300 de oameni așteaptă să-și predea bagajele, dar banda de transport nu merge de mai bine de o oră. E un haos general!”, a scris revoltat un român care aştepta să plece spre Italia.

Reprezentanţii aeroportului au transmis următoarele precizări: “S-au înregistrat aglomerări la ghişeele de check-in, în special din cauză că numărul de bagaje de cală predate de pasageri a fost mult peste nivelul unei zile obişnuite. În aceste condiţii, benzile de bagaje au funcţionat cu intermitenţă, ca urmare a suprasolicitării şi încărcării incorecte de către personalul de handling.”

«Am stat în tren ca peștii în conservă»

Și trenurile care  au mers spre  Valea Prahovei  au fost arhipline
Și trenurile care au mers spre Valea Prahovei au fost arhipline

”Trenule, mașină mică, unde-l duci pe Ionică?”. Întrebarea din versurile celebrului șlagăr a avut, în aceste zile, un singur răspuns: pe Valea Prahovei! Toate trenurile care ajungeau în stațiunile Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal au fost, pe 2 si 3 ianuarie, mai pline ca niciodată. Fie că a fost vorba despre garnituri aparținând CFR, fie unor operatori privați, n-aveai loc să arunci un ac. Vacanța de Revelion și zăpada de la munte pare să-i fi „alungat” pe toți din București, așa că Gara de Nord a fost aglomerată încă de la 8 dimineața.

Chiar dacă sunt trenuri din oră-n oră spre Valea Prahovei/Brașov, acestea s-au dovedit neîncăpătoare. S-a circulat în picioare, chiar într-un picior, ca pe vremuri în autobuze. ”Am rezervat pe Internet patru locuri, le-am plătit, dar n-am reușit decât la Ploiești să ajungem la ele. Era atât de aglomerat pe culoare, călători, bagaje, clăpari, încât n-am reușit să ne strecurăm cu copiii”, ne-a povestit Andreea , o bucureșteancă de 38 de ani. ”Așa ceva n-am mai văzut. Circulăm frecvent cu acest tren, dar niciodată n-am văzut atâta lume. N-ar trebui să vândă atâtea bilete în picioare. Am stat ca peștii în conservă. Nici nu se poate respira”, ne-a spus un domn care a călătorit în condiții infernale până la Azuga într-un tren privat. Același scenariu și la întoarcerea spre București, pe seară.  În trenurile care veneau de la Brașov rămâneai blocat lângă ușa pe care te urcai sau, cu puțin noroc, zece pași mai încolo, în picioare, pe culoarul compartimentului. Chiar și așa, cei care au călătorit cu trenul s-au putut considera „norocoși” în comparație cu cei care au ales să meargă la munte cu mașina și care au stat ore-n șir blocați pe câțiva kilometri pe Drumul Național 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net