Vacanţele au devenit un lux. S-au scumpit cu 30 la sută. Care sunt destinațiile preferate de români în sezonul rece

Se apropie Sărbătorile de iarnă şi suntem deja cu gândul la vacanţă. Cei mai calculaţi şi-au făcut deja rezervările pentru Crăciun şi Revelion. Alţii, aşteaptă ponturi şi reduceri la Târgul de Turism ce se deschide joi, 9 noiembrie, la Romexpo. Multe agenţii vin cu oferte online de Black Friday, aşa că fiţi pe fază! Click! a aflat de la Andreea Sandu, manager de agenţie de turism, ce preferă românii şi cu cât s-au scumpit vacanţele în acest an.

image

Click!: Se apropie Sărbătorile de iarnă, ce destinaţii se caută pentru Crăciun şi Revelion?

Andreea Sandu: Da, în perioada Sărbătorilor de iarnă la mare căutare au fost capitalele europene şi plajele exotice. Pentru Crăciun am avut foarte multe solicitări pentru Laponia, acasă la Moş Crăciun (Finlanda), pentru Tenerife, pentru Coasta Amalfitană – Italia, pentru Strasbourg - considerată capitala Crăciunului sau Roma. În perioada Revelionului constatăm faptul că se continuă trendul vacanţelor în destinaţii calde, însorite, cu acces la plajă: Bali, Thailanda, Dubai, Zanzibar, Maldive , Panama, Costa Rică şi Africa de Sud.

Aşadar, pentru iarnă românii preferă destinaţiile exotice în locul clasicului munte?

Da. Românii preferă destinaţiile exotice în locul sejururilor montane. Probabil foarte mulţi turişti şi-au păstrat concediile pentru sezonul de iarnă, sezon în care aleg să meargă în destinaţii calde, să se relaxeze la soare, să-şi încarce bateriile pentru anul care urmează. Numărul mare de zboruri charter directe din România, fără escale, către destinaţii precum Maldive, Zanzibar, Kenya, Punta Cana, i-au făcut pe turiştii români să adauge în wishlistul vacanţelor de iarnă şi aceste destinaţii, mai greu accesibile până acum.

image

Vacanţele «la cald», preferatele românilor iarna

Haideţi să-i atragem pe români şi spre munte. Acum, agenţiile vin cu oferte speciale pe perioada târgului de turism. Daţi-ne nişte exemple de cazări mai accesibile.

Pentru sezonul de iarnă avem oferte speciale, într-adevăr. De exemplu, la Poiana Braşov, la Hotel Rizzo Boutique and spa 4*, sau în Predeal, la Hotel Orizont 4*, locaţii care deţin spaţii de cazare renovate, Spa cu piscină interioară, saună şi jacuzzi şi am reuşit să negociem tarife absolut speciale. Aşadar, cu Vip Business Voyage, un weekend de 2 nopţi la Hotel Orizont 4* cu mic dejun, acces spa, cină festivă cu muzică live şi MC costă 650 lei/pers/sejur în camera dublă.

Andreea Sandu,  manager agenție  de turism
Andreea Sandu, manager agenție de turism

Cu cât s-au scumpit sejururile faţă de anul trecut?

Tarifele la vacanţe au crescut cu minimum 30 % faţă de anul trecut. Însă întotdeauna am încercat să negociem şi să obţinem cele mai bune preţuri şi condiţii pentru turiştii agenţiei noastre. Taxele de serviciu aplicate sunt minime pentru că ne dorim o paletă largă de clienţi care să poată accesa vacanţele agenţiei noastre. Pentru noi, cel mai important e să avem turişti fericiţi care să rămână lângă noi ani întregi. Avem clienţi care călătoresc cu agenţia noastră de 28 de ani.

Pe extern, războaiele au afectat cererea de vacanţe? Ţări precum Egipt, Iordania, Emiratele erau căutate iarna. Aţi avut anulări? 

Da, există solicitări de anulări pentru destinaţia Egipt, de exemplu… însă, explicăm clar turiştilor faptul că la ora actuală destinaţia este sigură, avem zilnic turişti care călătoresc acolo, totul e liniştit şi oamenii chiar se relaxează. Noi suntem în legătură zilnic cu autorităţile locale, cu ministerele de externe şi întotdeauna am fost alături de turişti cu informaţii reale asupra situaţiei existente în toate destinaţiile.

Este nepoata lui Mircea Sandu

image

Andreea Sandu este manager de agenţie, dar şi nepoata lui Mircea Sandu. Ea a trecut printr-un divorţ intens mediatizat în urmă cu 6 luni. „A fost extrem de greu, da, recunosc, dar Dumnezeu mi-a dat puterea de a mă ridica şi a merge mai departe. Acum sunt bine, am timp mult pentru mine, merg la sală, am grijă să devin ceea ce-mi doresc, o femeie de succes în adevăratul sens al cuvântului. Muncesc de la 6 dimineaţa până la ora 23.00. Sunt în continuă mişcare, iar acest lucru mă ajută! La ora actuală mă ocup de agenţia de turism, de organizări de evenimente, nunţi, botezuri şi mai nou, am lansat cel mai tare proiect muzical alături de VIP Taraf. E vorba de un concept unic în România, o echipă de 10 instrumentişti şi 3 solişti, iar particularitatea o reprezintă faptul că programul artistic oferit include un show de excepţie susţinut simultan de 10 acordeonişti”, ne-a povestit Andreea Sandu care a fost căsătorită 7 ani cu Viorel Bogăţeanu, solistul unui ansamblu de muzică lăutărească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net