Vadim Tudor îi „livra” fete lui Eugen Barbu? Chiar pe fiica unui celebru actor!

Un caz șocat și alarmant era relatat în presa anilor 2000, o serie de stenograme ale Securității comuniste ajungând în paginile ziarelor.

Corneliu Vadim Tudor a avut un trecut „zbuciumat”
Corneliu Vadim Tudor a avut un trecut „zbuciumat”

Personajele filate de securiști? Însuși Corneliu Vadim Tudor, un june la acea vreme, și mentorul său intelectual, celebrul publicist Eugen Barbu. Datele publicate, în premieră, de Academia Cațavencu prezentau convorbiri telefonice și o serie de observații ale securiștilor care îi urmăreau pe cei doi.

Vadim îi spunea, lui Eugen Barbu, „patronelo” 

Alo, salut „patronelo”!”, începe discuția, „patronelo” fiind apelativul lui Vadim Tudor folosit în relația cu Eugen Barbu. Cei doi se lansează într-o discuție banală, din care reiese faptul că Vadim Tudor era în compania unei anume „Gina”, dornică să îl cunoască pe „patronelo”.

Pai, dacă am fost „arestat” de numita Gina de la Pescăruș. Uite, vrea să-ți transmită salutări”, l-a informat Vadim Tudor pe Eugen Barbu și îi pasează receptorul Ginei de la Pescăruș.

Eugen Barbu îi cere acesteia câteva detalii și o întreabă ce fac cei doi. „Stăm și ne f… Îmi place de dumneavoastră. Aș vrea să ne întâlnim”, sunt câteva dintre replicile rostite de Gina.

Citește și: Elena Udrea, amor în Dacia 1310 cu un fost fotbalist de la Steaua?

Eugen Barbu încearcă să evite farmecele acesteia și îi dă replici evazive. „Vai! Ce... Aoleu! Îți suflă Vadim. Dă-l încoace să-l instruiesc. Bine, fii cuminte acolo”, îi răspunde „patronelo” Ginei.

Discuția este preluată de cel devenit „Tribunul” și continuă într-o notă, care asociată cu datele operative culese de securiștii care îi filau, a dus la o anchetă coordoată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivei Securității - CNSAS.

Patroane, te-a sunat „persoana”? M-a sunat pe mine să-mi ceară numărul, dar i-am spus că e riscant să ți-l dau, pentru că se întoarce doamna.

A insistat, dar nu i l-am dat, însă sună dumneata”, îi spune Vadim Tudor lui Eugen Barbu, pe care îl asigură că va veni în vizită la mentorul său, mai pe seară, întrucât vrea să își revină, după ce „l-a demolat asta”

Securiștii au spus că fetele erau minore

În rapoartele Securității sunt trecute și câteva informații operative, culese de cei care îi supravegheau pe cei doi. 

În cursul după-amiezii, „Ticu”, numele conspirativ asociat lui Vadim Tudor, a fost vizitat de o iubită de-a lui, Anita Barton, de 15 ani. A mai avut o serie de telefoane, de aranjamente și pile, precum și referitoare la filme și casete. La ora 19.05 Anita era încă la el. A venit la ora 15.00”, se arată în raportul din 1986.

Un alt raport, din 1987, aduce în discuție o alta fată, Anișoara Burlan. Eugen Barbu, interceptat telefonic, i-ar fi cerut lui Vadim Tudor să dea telefon la „Ani” pentru a-i aranja o întâlnire cu aceasta.

Verdictul CNSAS, din anii 2000... Vadim Tudor îi procura minore lui Eugen Barbu!  În urma verificării arhivelor din 1987, s-a stabilit că Ani ar fi fost o anume Anișoara Burlan, în vârstă de 15 ani.

Citește și: Lidia, fiica lui Corneliu Vadim Tudor: "Nu am fost soția lui Tano Dan Alexandru! Lăsați-l să se odihnească în pace”

Anișoara Burlan nu a fost vreodată identificată, iar despre Anita Barton, din rapoartele Securității, s-a spus că ar fi fost fiica regretatului actor român, Geo Barton, deși aceasta nu ar fi avut 15 ani, în 1986.  Ancheta și concluziile nu au rămas fără ecou.

CNSAS a fost zguduit, la vremea aceea, de o serie de scandaluri și demisii, veridicitatea informațiilor a fost pusă sub semnul întrebării, iar Vadim a dat în judecată în stânga și în dreapta.

Episodul a fost dat uitării, din mai multe motive. Nici una dintre cele două presupuse femei nu a apărut pentru a confirma sau infirma informațiile Securității, iar cazul numit „Dosarul Cultura” nu a fost anchetat de justiție, întrucât presupusele fapte de pedofilie și proxenetism erau prescrise.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net