Val de aer cald în România: cât de mult vor crește temperaturile

Un val de aer cald din nordul Africii este așteptat și în România. Acest fenomen va duce la temperaturi ridicate pentru această perioadă, avertizează metereologii. Iată cum o să fie vremea în perioada următoare la noi în țară.

Un val de aer cald din nordul Africii este așteptat și în România. Foto: Pixabey
Un val de aer cald din nordul Africii este așteptat și în România. Foto: Pixabey

Vaș de aer cald în România. Temperaturi neobișnuit de ridicate în perioada echincțiului de primăvară

Se pare că, în a doua jumătate a lunii martie sunt așteptate temperaturi neobișnuit de ridicate în toată țara. Iar acest lucru se va întâmpla chiar în perioada echinocțiului de primăvară. În acest context, meteorologii ANM anunță temperaturi, în perioada următoare, și de peste 25 de grade.

Valul de aer cald o să se simtă la noi în țară încă de la sfârșitul acestei săptămâni. Așadar, specialiștii anunță că începând chiar din acest weekend, temperaturile vor începe din nou să crească simțitor. Iar spre sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor depăși 18 – 20 de grade. Așa că, în scurt timp gecile și hainele groase își vor găsi loc doar în dulapuri.

De unde vine valul de aer cald

Aceste încălziri bruște se datorează unui val de aer cald care vine dinspre Mediterană și nordul Africii. Valul de aer cald, care va intra și în România. va face ca unele zile să fie foarte călduroase pentru această perioadă - este vorba despre sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Și în zilele următoare o să se simtă în România valul de aer cald și, de aceea, vremea va fi călduroasă. Specialiștii în domeniu anunță temperaturi maxime care vor atinge până la 20 – 25 de grade spre sfârșitul săptămânii viitoare. Metereologii estimează chiar și valori mai ridicate în unele zile.

Cu toate acestea, vom avea parte și de intervale ploioase ăn nordul și vestul țării. Totodată, contrastul pluviometric dintre jumătatea vestică a țării, care a avut parte de suficiente ploi recent, și regiunile estice, care local se confruntă deja cu secetă, se va menține și în perioada următoare.

Ce se va întâmpla după ce trece valul de aer cald

Totuși, episodul acesta cu temperaturi ridicate provocat de valul de aer cald va fi urmat de o nouă răcire a vremii. În acest sens, datele experților arată că după ce va trece acest val de aer cald o să aibă loc o răcorire ușoară, însoțită, însă, și de ploi pe areale mai extinse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net