De Paște putem pleca la mare. Temperaturile vor depăși 20 de grade, iar în mai vor fi 35 de grade

Ultima actualizare:

După un episod cu vreme rece și cer înnorat, temperaturile vor fi din ce în ce mai blânde, dar se vor înregistra și precipitații, specifice anotimpului pe care îl depășim. De Paște, românii, în special cei din sudul țării vor avea parte de zile însorite cu temperaturi care vor depăși 20 de grade. În luna mai, meteorologii anunță caniculă.

De Paște meteorologii anunță vreme foarte buna. Foto: Arhivă
De Paște meteorologii anunță vreme foarte buna. Foto: Arhivă

Săptămâna 20 - 27 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi reduse în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 27 martie - 3 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 3 - 10 aprilie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Va ploua mult în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea de Paște

Săptămâna 10 - 17 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Românii trebuie să se aștepte la temperaturi maxime ce ar putea depăși 20 de grade Celsius, în zilele mai calde, dar se vor încadra în general între 15 și 18 grade, potrivit meteorologilor. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

„O vreme plăcută din punct de vedere termic, normală pentru a doua jumătate a lunii aprilie, precipitații care ar putea să lipsească. Primăvara este un anotimp capricios și atunci este foarte greu de spus că în toată perioada de sărbătoare precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire. Dar nu există deocamdată semnalul unui episod cu ploi foarte puternice”, potrivit specialiștilor ANM.

În luna mai sunt așteptate temperaturi de vară, iar canicula nu este exclusă, anunță meteorologii. Vom avea parte de temperaturi de peste 30 chiar 35 de grade Celsius, la sfârșitul primăverii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net