Veste bună pentru pensionarii români. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: „Toate deciziile vor ajunge la pensionari înainte de..."

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut un anunț deosebit de important pentru toți pensionarii din România, privind deciziile de recalculare a pensiilor.

Pensie. Foto: arhiva.
Pensie. Foto: arhiva.

Potrivit declarațiilor sale, procesul de recalculare a pensiilor este finalizat în proporție de 99,9%, iar pensionarii mai au de așteptat doar puțin timp până când vor primi venituri mai mari.

Toate pensiile vor fi recalculate. Fac foarte mult teren, întâlnesc foarte mulți pensionari și mulți dintre aceștia, în funcție de tipul de pensie pe care îl primesc întreabă: «Dar pensia mea va fi recalculată?». Da, toate pensiile vor fi recalculate, suntem în grafic atât la Casa Națională de Pensii Publice, cât și la casele teritoriale de pensii, cât și la minister".

Această veste vine ca un suflu de speranță pentru milioanele de pensionari din România, care au așteptat cu nerăbdare acest moment.

Proces riguros: fiecare dosar a fost verificat de cel puțin trei ori

Ministrul Muncii a subliniat că fiecare dosar a fost verificat de cel puțin trei ori, iar digitalizarea dosarelor va facilita semnificativ relația cu pensionarii.

Aceasta a fost o muncă meticuloasă, o muncă riguroasă, o muncă grea făcută de colegii noștri. După peste trei ani suntem aproape de finalizare, iar colegii noștri au făcut cu atenție acest lucru, fiecare dosar a fost luat la mână de minimum trei ori, fiecare echipă a avut un verificator, astfel încât să ne convingem că datele au fost introduse corect".

Calendarul pentru primirea deciziilor de recalculare

Pentru toți cei interesați, ministrul a stabilit un termen clar pentru primirea deciziilor de recalculare a pensiilor.

"Toate deciziile vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie, în momentul acesta avem deja procesul de reevaluare finalizat, avem modelul noii decizii aprobat și publicat în Monitorul Oficial".

Astfel, în doar câteva luni, pensionarii români vor beneficia de pensii majorate ca urmare a recalculării, într-un efort de a aduce justiție și echitate în sistemul de pensii din țară.

Este un pas important și binevenit în asigurarea unui trai demn și sigur pentru acei care au dedicat o viață muncii și contribuirii la dezvoltarea societății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
albania jpeg
Ciubar Voda jpg
Captură de ecran din 2024 06 30 la 11 03 41 png
Oraşul Bălan   panoramio jpg
Ce este dezvoltarea personala 1536x864 jpg
dacia 1300 jpg
IMG 20240627 113558 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net