Ce categorie de pensionari va primi mai mulți bani în luna iunie

Ultima actualizare:

În luna iunie, pensionarii din România vor trebui să aștepte mai mult pentru a-și primi pensiile, însă vor beneficia de sume suplimentare luna aceasta. Care sunt motivele întârzierilor? 

Pensie. Foto: arhiva.
Pensie. Foto: arhiva.

Întârzierea pensiilor în iunie

Pensionarii români se vor confrunta cu întârzieri în primirea pensiilor în luna iunie. Această întârziere se datorează faptului că, în luna precedentă, banii au fost virați mai devreme decât de obicei, pentru ca pensionarii să aibă fonduri disponibile înainte de Paște. În contrast cu luna precedentă, când pensiile au fost distribuite atât prin carduri bancare, cât și prin Poșta Română în primele trei zile ale lunii, în iunie se revine la programul obișnuit. Astfel, pensionarii vor trebui să aștepte mai multe zile pentru a-și primi pensiile.

Mai mulți bani pentru unii pensionari în luna iunie

Pe lângă pensia obișnuită, mulți pensionari vor primi și sume suplimentare sub forma voucherelor de alimente. Aproximativ 2,6 milioane de români, beneficiari ai cardurilor sociale pentru alimente, vor primi o nouă tranșă de 250 de lei. Printre beneficiari se numără persoanele cu dizabilități, cei cu venituri lunare sub sau egale cu 2000 de lei, și pensionarii din sistemul public de pensii.

Cine primește vouchere de alimente

- Persoanele, copii și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 lei.

- Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

- Familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

- Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor de incluziune, conform Legii nr. 196/2016.

- Pensionarii sistemului public de pensii, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 lei.

- Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Când se vor da pensiile în luna iunie

Pensiile vor fi alocate pe carduri în data de 12 iunie 2024, dar nu mai târziu de 13 iunie, conform informațiilor furnizate de Casa Națională de Pensii. Deoarece 12 iunie este o zi de miercuri și nu este o zi de sărbătoare legală, nu vor exista decalări în plata pensiilor pe card.

Pensiile distribuite prin Poșta Română vor fi plătite între 1 și 15 iunie, la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu, sumele de bani și documentele de plată pot fi ridicate de la ghișeele poștale în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz de neprezentare, pensiile vor fi returnate la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonare la plată.

Deși în luna iunie pensionarii vor aștepta mai mult pentru a-și primi pensiile, o parte dintre aceștia vor beneficia și de sume suplimentare prin voucherele de alimente. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net