Modalitatea prin care pensionarii pot primii 1000 de lei în plus, la pensie. Au de îndeplinit o singură condiție pentru a beneficia de bani

Ultima actualizare:

O anumită categorie de pensionari are oportunitatea de a beneficia de o sumă semnificativă de bani, oferită de autoritățile locale, dar cu o condiție esențială care trebuie îndeplinită pentru a primi acest sprijin financiar considerabil.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Inițiativa primăriilor de a premia pensionarii

Autoritățile locale au adoptat diverse măsuri pentru a marca evenimente importante, inclusiv sărbătorirea „Zilei Familiei Române” la data de 15 mai. Aceste inițiative includ acordarea unor premii financiare generoase persoanelor vârstnice care îndeplinesc anumite criterii.

Premiile pentru familii/cupluri longevive

Un exemplu concret este acordarea unor sume de bani cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Consiliile locale pot decide să ofere între 500 și 1000 de lei, ca o recunoaștere a longevității și devotamentului în căsnicie.

De asemenea, pensionarii cu vârste impresionante, cum ar fi cei de peste 80, 90 sau 100 de ani, sunt recompensați cu sume între 300 și 1000 de lei, în funcție de realizarea vârstei respective.

Cerințele pentru a beneficia de bani

Pentru a beneficia de aceste premii, pensionarii trebuie să depună o cerere la primărie, însoțită de certificatul de căsătorie și actele de identitate ale soților. Autoritățile locale vor analiza apoi eligibilitatea solicitantului conform criteriilor stabilite.

Recalcularea pensiilor și condițiile de obținere a creșterii

În paralel cu aceste inițiative la nivel local, există și perspective bune pentru pensionari în ceea ce privește veniturile lor. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, anunță o nouă creștere a pensiilor după recalcularea ce va avea loc până la 1 septembrie.

Singura condiție pentru această creștere este ca pensionarii să poată dovedi că au avut sporuri cu caracter nepermanent, cum ar fi sporuri de noapte sau pentru muncă în weekend. Aceste documente pot fi obținute de la fostele locuri de muncă sau prin alte proceduri legale.

Cu toate acestea, există provocări pentru unii pensionari în a obține aceste dovezi, mai ales din cauza închiderii unor companii sau refuzului unor instituții de a elibera documentele. 

Pensionarii au oportunități de a primi sume suplimentare la pensie, fie prin inițiativele primăriilor locale de a premia realizări deosebite ale vârstei și vieții de familie, fie prin creșterea pensiilor în urma recalculării. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test pahar1 jpeg
stat bloc romania jpg
parfum istcok jpg
marire taxe bucuresti jpg
cerere in casatorie kfc facebook jpg
supermarket jpeg
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net