Veste importantă pentru elevi! Modificări majore în structura anului școlar

Elevii din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul preuniversitar au primit o veste important─â. Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a anun╚Ťat, ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â, c─â vor avea loc schimb─âri majore ├«n structura anului ╚Öcolar.

elevi
Modificări importante în structura anului școlar

Se va renun╚Ťa la mediile semestriale ╚Öi la obligativitatea tezelor, iar anul ╚Öcolar se va ├«ncheia cu o singur─â medie general─â. Pe l├óng─â aceste modific─âri, ministrul a transmis ╚Öi faptul c─â profesorii vor avea o ÔÇ×autonomieÔÇŁ mai mare ├«n evaluarea elevilor.

┬áÔÇ×Structura anului ╚Öcolar este deja cunoscut─â, este deja publicat─â ├«n Monitorul Oficial, iar modificarea esen╚Ťial─â, care a fost deja agreat─â este aceea c─â se renun╚Ť─â la mediile semestriale, se renun╚Ť─â la obligativitatea sus╚Ťinerii tezelor semestriale.

Va fi necesar─â o singur─â medie general─â la finalul anului ╚Öcolar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie ├«n scopul unei evalu─âri ritmice pe parcursul anului ╚ÖcolarÔÇŁ, a declarat┬áSorin C├«mpeanu.

Se modifică structura anului școlar. Fără medii semestriale și fără teze obligatorii. De câte note vor avea nevoie elevii

Tot ├«n conferin╚Ťa de pres─â de luni, 30 mai, Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a transmis c─â num─ârul minim de note la fiecare materie va fi egal cu cel al num─ârului de ore s─âpt─âm├ónale plus 3 (N+3).

ÔÇŁS-a agreat ca num─ârul minim de note pentru o disciplin─â s─â fie egal cu n+3 unde n este num─ârul de ore alocate s─âpt─âm├ónal pentru a anumit─â disciplin─â. Altfel spus, pentru o disciplin─â care are dou─â ore pe s─âpt─âm├ón─â, ├«ntr-un ├«ntreg an ╚Öcolar vor fi necesare cel pu╚Ťin cinci note. Profesorul are total─â autonomie ├«n evaluarea ritmic─â pe parcursul ├«ntregului an ╚ÖcolarÔÇŁ, a declarat ministrul.

Un alt subiect discutat a fost legat de┬áde pozi╚Ťionarea vacan╚Ťei mobile din luna februarie ├«n ├«ntreg sistemul na╚Ťional de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. Astfel, conform lui Sorin C├«mpeanu, 30 de jude╚Ťe au decis ca vacan╚Ťa din luna februarie s─â fie ├«n ultima s─âpt─âm├ón─â, 10 jude╚Ťe au decis ca vacan╚Ťa s─â fie ├«n cea de a treia s─âpt─âm├ón─â din februarie, iar Bucure╚Ötiul ╚Öi Suceava au dorit ca s─âpt─âm├óna de vacan╚Ť─â din luna februarie s─â fie ├«n cea de a doua s─âpt─âm├ón─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á┬á

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
cub elena basescu png
majda si mihai png
baza tommy lee copy jpeg
cluj florin salam
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
aine davis jfif
Valeric─â Chitic FOTO vrancea14
foto baza turista paris shutter jpg
ghee butter in glass jar with wooden spoon jpg
spania profimedia jpg