Veste importantă pentru elevi! Modificări majore în structura anului școlar

Ultima actualizare:

Elevii din învățământul preuniversitar au primit o veste importantă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, într-o conferință de presă, că vor avea loc schimbări majore în structura anului școlar.

Modificări importante în structura anului școlar
Modificări importante în structura anului școlar

Se va renunța la mediile semestriale și la obligativitatea tezelor, iar anul școlar se va încheia cu o singură medie generală. Pe lângă aceste modificări, ministrul a transmis și faptul că profesorii vor avea o „autonomie” mai mare în evaluarea elevilor.

 „Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esențială, care a fost deja agreată este aceea că se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale.

Va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Se modifică structura anului școlar. Fără medii semestriale și fără teze obligatorii. De câte note vor avea nevoie elevii

Tot în conferința de presă de luni, 30 mai, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că numărul minim de note la fiecare materie va fi egal cu cel al numărului de ore săptămânale plus 3 (N+3).

”S-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu n+3 unde n este numărul de ore alocate săptămânal pentru a anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note. Profesorul are totală autonomie în evaluarea ritmică pe parcursul întregului an școlar”, a declarat ministrul.

Un alt subiect discutat a fost legat de de poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ. Astfel, conform lui Sorin Cîmpeanu, 30 de județe au decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână, 10 județe au decis ca vacanța să fie în cea de a treia săptămână din februarie, iar Bucureștiul și Suceava au dorit ca săptămâna de vacanță din luna februarie să fie în cea de a doua săptămână.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net