Veste proastă pentru pensionari. Cine va primi mai puțini bani de la 1 septembrie

Se pare că toamna aceasta va veni cu vești proaste pentru o anumită categorie de pensionari. Odată cu 1 septembrie urmează ca pensiile să fie acordate conform unei noi formule de calcul, iar, din păcate, aceasta nu va veni cu vești bune pentru toți bătrânii din țara noastră. De fapt, unii dintre aceștia nu se vor bucura de nicio majorare odată cu începutul toamnei.

Ce se întâmplă cu pensiile din toamnă
Ce se întâmplă cu pensiile din toamnă

Potrivit celor de la Spy News, se pare că Ministerul Muncii deja a început procesul de recalculare a pensiilor, iar odată cu 1 septembrie, pensionarii din țara noastră vor putea observa schimbări în ce privește suma pe care o primesc în fiecare lună. Cu toate acestea, se pare că această veste nu este una pozitivă pentru toți românii, deoarece unii dintre pensionari nu se vor bucura de nicio majorare în această toamnă.

Mai precis, se pare că cei care deja primesc o pensie mai mare decât cea care ar urma să li se ofere după recalcularea din toamnă vor primi în continuare suma actuală. Mai precis, dacă un pensionar ar urma să primească din toamnă suma de 6.000 de lei, însă în acest moment primește deja 8.000 de lei, pensionarul va rămâne pe suma actuală.

Ce se întâmplă cu pensiile din toamnă

Problema cu această decizie este că, începând din 2025, se preconizează o indexare anuală a pensiilor cu rata inflației. În timp, acest lucru va duce la stagnarea pensiei primite lunar, iar dacă pensia indexată nu o va depăși pe cea anterioară recalculării, pensionarul în cauză urmează să piardă indexarea.

Reversul monedei în privința acestei noi legi este faptul că cei care acum au pensii mici vor avea, în mod garantat, majorări la suma primită. De asemenea, românii care au pensii minime, ori un istoric divers de cotizare urmează să primească mai mult decât cei cu pensia socială fără un stagiu de cotizare.

Conform legii, se pare că un factor extrem de important este perioada de serviciu, care poate avea un efect major asupra cuantumului pensiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net