Locul de muncă de care fug toți românii. Sunt oferite salarii uriașe, dar nimeni nu vrea să lucreze aici

Ultima actualizare:

Din fercire pentru români, salariile din țara noastră au început să se apropie din ce în ce mai mult de cele din Europa Occidentală, iar pentru costul vieții în țara noastră, unele locuri de muncă oferă salarii destul de mari. Cu toate acestea, șansa unui salariu important nu este de ajuns pentru mulți români, care fug de locuri de muncă foarte bine plătite.  

Sunt oferite salarii importante / foto: Shutterstock
Sunt oferite salarii importante / foto: Shutterstock

Dacă ne uităm la prețurile tot mai mari din țara noastră, ori la diversele probleme pe care le avem de înfruntat, am putea crede că lucrurile nu stau deloc bine în România. Însă, de-a lungul ultimilor ani, au existat și capitole unde țara noastră a avansat serios, iar unul dintre acestea este salariul pe care îl primesc românii la locul de muncă.

În ciuda faptului că începem să ne apropiem tot mai mult de nivelul restului Uniunii Europene, există locuri de muncă pe care românii le evită, în ciuda sumelor mari pe care le pot câștiga.

Într-o asemenea situație se găsește meseria de angajat în construcții, care oferă salarii enorme, față de alte locuri de muncă din țara noastră. Cu toate acestea, forța de muncă din acest domeniu este foarte rară, iar companiile sunt nevoite să caute cât mai mulți angajați străini, care sunt dispuși să muncească oricât de mult este nevoie pentru un asemenea salariu.

Românii pot câștiga chiar și 5.000 de lei

Un salariu minim brut pentru angajații din construcții (cât și pentru agricultori) este de 4.582 lei (respectiv 3.436 lei, în cazul agricultorilor). Atunci când vorbim despre salariul net, în construcții, plata minimă este de peste 3.000 de lei, iar cei mai mulți angajatori oferă salarii de aproximativ 5.000 de lei. Cu toate acestea, doar foarte puțini români doresc un asemenea loc de muncă.

În unele locații, angajatorii oferă chiar și 1.000 de euro pe lună pentru muncitori necalificați, iar pentru cei calificați, plata poate ajunge, la unele companii, chiar și la 8.000 de lei. Desigur, orele suplimentare sunt plătite, iar angajații primesc bonuri de masă și cazare gratuită. Dar, din cauza lipsei de interes din partea românilor pentru această meserie, companiile caută tot mai mulți muncitori străini, din locuri precum Sri Lanka, Nepal, sau Pakistan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net