Vești extraordinare pentru pensionari și profesori în prag de sărbători! Marcel Boloș, ministrul finanțelor, a făcut marele anunț

Anul 2024 aduce vești bune atât pentru pensionari, cât și pentru profesori, conform anunțului făcut de Marcel Boloș, ministrul de Finanțe al României. Într-o declarație făcută luni, Boloș a dezvăluit că bugetul de stat pentru anul viitor cuprinde cheltuieli destinate majorării pensiilor, creșterii salariilor profesorilor, precum și investițiilor în programul Anghel Saligny.

Marcel Boloș, ministrul finanțelor. Foto: arhiva.
Marcel Boloș, ministrul finanțelor. Foto: arhiva.

Majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor

Ministrul de Finanțe a subliniat că discuțiile au inclus detaliile referitoare la cheltuielile pentru pensii, atât pentru ajustarea acestora cu inflația de la 1 ianuarie, cât și pentru recalcularea de la 1 septembrie. Marcel Boloș a asigurat că banii necesari pentru aceste scopuri au fost incluși în proiectul de buget pentru anul 2024.

În ceea ce privește salariile profesorilor, Boloș a menționat că se va ajunge la un acord asupra mecanismului de ajustare și indexare sau majorare în zilele următoare. El a recunoscut impactul bugetar suplimentar generat de revendicările profesorilor pentru creșteri salariale și a dat asigurări că se lucrează la o soluție pentru a ajunge la o decizie finală.

Investiții în programul Anghel Saligny

Ministrul Boloș a precizat că bugetul pentru 2024 va include și investiții, mai ales pentru programul Anghel Saligny. Acest program vizează proiecte de infrastructură care sunt considerate benefice pentru comunitățile locale, iar sprijinul pentru aceste proiecte este evident în rândul colegilor din cadrul Partidului Național Liberal.

Apărarea pilonului 2 de pensii

Marcel Boloș a subliniat că susține și apără pilonul 2 de pensii, menționând că membrii Partidului Național Liberal sunt de acord să evite discuțiile privind impozitarea progresivă sau orice alt tip de impozitare a contribuției la pilonul 2 de pensii.

Zero creșteri de taxe și impozite în 2024

Referindu-se la veniturile din 2024, ministrul Boloș a confirmat că acesta va fi un an cu zero creșteri de taxe și impozite. Aceasta aduce predictibilitate pentru buget și execuția bugetară, oferind mediului de afaceri un cadru cu elemente de stabilitate și predictibilitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net