Topul celor mai populari miniștri din cabinetul Ciolacu. Pe cine apreciază și pe cine detestă cel mai mult românii

Potrivit celui mai recent barometru al vizibilităţii miniştrilor, Marcel Boloş, Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila sunt pe primele locuri în topul vizibilităţii în luna septembrie.

Premierul Ciolacu a avut cele mai multe apariții în presă / foto: arhiva
Premierul Ciolacu a avut cele mai multe apariții în presă / foto: arhiva

La polul opus, miniştrii Angel Tîlvăr şi Ligia Deca urcă spectaculos de pe locul 14 pe locul 5, şi de pe locul 12 pe 6. Analiza a fost făcută de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Mai mult, cinci miniștri din Cabinetul Ciolacu au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, printre ei numărându-se şi ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, intrată direct pe locul 3 în top, în iulie, dar care în septembrie s-a clasat pe locul 16.

Cine este în fruntea clasamentului

În fruntea clasamentului, cu aproape 38.000 de mențiuni în presa scrisă şi online, se află premierul Marcel Ciolacu.

Vârfurile au fost date de numeroasele declaraţii pe tema pachetului de măsuri fiscale şi de momentul asumării răspunderii Guvernului în Parlament pentru acestea.

Tot în fruntea clasamentului, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, se menţine pe locul al doilea, cu 7.835 de menţiuni, mai multe decât în luna precedentă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care în august era pe locul 5, urcă pe locul al treilea, datorită declaraţiilor potrivit cărora în sezonul estival 2024 ar urma ca, venind dinspre Piteşti de pe A1, să se poată merge până la Constanţa pe autostradă, fără să se mai intre prin Bucureşti, şi a celor referitoare la salvarea Tarom, la atingerea bornei de 1000 de kilometri de autostradă, şi la şuruburile slăbite ale podului de la Brăila.

Aflat în august pe locul trei, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, coboară o poziţie, pe locul 4.

Miniștii Apărării și Educației urcă spectaculos

În urma scandalului legat de fragmentele de dronă căzute în judeţul Tulcea a făcut ca ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, să părăsească grupul miniştrilor cu sub 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, urcând pe poziţia 5, de pe locul 14, luna precedentă.

Și ministrul Educaţiei Ligia Deca, care urcă şi ea de pe locul 12, pe 6, datorită declaraţiilor referitoare la începerea noului an şcolar, şi la reglementările care se aplică la program, la impărţirea anului şcolar şi la acordarea burselor.

Și Alina Ghorghiu de la Justiție a coborât de pe locul 6, în august, pe locul 7.

Locul 8 în topul vizibilităţii revine ministrului Agriculturii, Florin Ionuţ Barbu, în urcare cu 2 locuri faţă de luna august, în contextul discuţiilor despre restricţiile impuse cerealelor ucrainene, dar şi al anunţului privind mai multe măsuri de sprijin pentru agricultori.

Cătălin Predoiu de la Interne coboară de pe locul 4, în august, pe locul 9, iar pe poziţia a 10-a în top se află ministrul Energiei Sebastian Burduja, care coboară de pe locul 7, deşi are mai multe menţiuni în presa scrisă şi online decât în luna precedentă.

Ce miniștri sunt la coada clasamentului

Pe locul unu la capitolul popularitate, care au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, este ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, cu 1.752 de menţiuni, urmat de ministrul de Externe Luminţa Odobescu (1.596 de apariţii), ministrul Proiectelor Europene Adrian Câciu (1.473 de apariţii),ministrul Mediului, Mircea Fechet (1.353 de apariţii), ministrul Culturii Raluca Turcan (1.328 de apariţii).

Alți miniștri, Simona Bucura Oprescu de la Ministerul Muncii (coboară de pe locul 8 pe locul 16), ministrul Familiei Natalia Intotero, ministrul Economiei - Ştefan Radu Oprea, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, şi viceprim-ministrul Marian Neacşu - se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni, mai scris sursa citată mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net