Victima sărăciei! Un bărbat din Slatina, proaspăt șomer, s-a spânzurat cu cablul de internet

Un bărbat din Slatina, angajat la ALRO SA și aflat în șomaj tehnic, s-a sinucis din cauza problemelor financiare. A lăsat un mesaj dureros pe spatele unui facturi! 

FOTO: Shutterstok.com
FOTO: Shutterstok.com

Problemele financiare îi apasă tot mai mult pe români, iar unii dintre ei ajung în punctul de a nu mai vedea lumința de la capătul tunelului și renunță chiar şi la viață. Este și cazul unui bărbat de 46 de ani din Slatina, angajat al combinatului de aluminiu ALRO SA, care și-a pus capăt zilelor în locuința sa, conform adevarul.ro

Slătineanul era necăsătorit și în urmă cu aproximativ o lună fusese trimis în șomaj tehnic, alături de alte sute de angajați. ALRO S.A. închisese în urmă cu ceva timp trei din cele cinci hale de electroliză. Un coleg de-al bărbatului a încercat, în ultimele zile, să dea de el, însă acesta nu i-a răspuns la telefon. Voia să-l convoace la o grevă care urma să aibă loc în cursul lunii august. 

„Ultima varinată - o moarte”  

Astfel, luni dimineață, în jurul orei 8.30, a mers acasă la el, a găsit uşa garsonierei descuiată, a intrat şi a rămas înmărmurit: bărbatul atârna inert, spânzurat de ţeava de gaze cu firul de la internet. În cameră, pe o factură de utilităţi, lăsată la vedere, bărbatul a scris ultimul mesaj: „Ultima variantă - o moarte”. Imediat a anunțat la 112 descoperirea, iar oamenii legii au împânzit zona. 

Rudele și vecinii au aprins lumânări în fața locuinței sinucigașului FOTO: adevarul.ro
Rudele și vecinii au aprins lumânări în fața locuinței sinucigașului FOTO: adevarul.ro

În urma examinării sumare a trupului bărbatului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă pe suprafaţa corpului. A fost transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Cel mai probabil, bărbatul își pusese capăt zilelor cu cel puţin o zi în urmă.  

„Am avertizat, iar astfel de tragedii cred că se vor mai întâmpla” 

Vecinii spun că nu s-ar fi gândit vreodată că vecinul lor poate să facă asta. „Nu George, în niciun caz, era vesel mai mereu, stătea cu noi la bancă, a avut și perioade în care îi tăiaseră cablul, dar a plătit, și-a revenit... Nu știm de ce, nu ne vine să credem. N-avea soție, dar avea mamă, avea frați, avea soră...”, au spus vecinii bărbatului, uimiți de gestul fatal al bărbatului.  

Vecinii sinucigașului au fost șocați când au auzit ce s-a întâmplat FOTO: adevarul.ro
Vecinii sinucigașului au fost șocați când au auzit ce s-a întâmplat FOTO: adevarul.ro

Liderul unuia dintre sindicate, Constantin Popescu, spune că, din păcate, foarte mulți angajați sau foști angajați (ALRO a procedat și la întreruperea contractelor persoanelor angajate pe perioadă determinată) o duc din ce în ce mai rău. 

Constantin Popescu, liderul sindicatului „Aluministul” Foto: adevarul.ro
Constantin Popescu, liderul sindicatului „Aluministul” Foto: adevarul.ro

„Sunt 600 de oameni în şomaj tehnic, toţi au datorii, cine nu are datorii, descoperiri de card, alte credite? Problema e că nu pot fi ţinuţi prea mult timp nici în şomaj tehnic pentru că nu sunt bani să fie plătiţi şi după două luni probabil că vor fi trimişi în şomaj. Vor fi concedieri pentru că nu mai sunt bani, nu este energie. Am avertizat, iar astfel de tragedii cred că se vor mai întâmpla. Aș vrea să n-am dreptate”, a spus liderul. 

Topul celor mai mari scumpiri: gazele, uleiul, cartofii şi combustibilii 

Rata anuală a inflaţiei în luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, este 15,1%, a anunțat INS. Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 89,5% în luna iunie a acestui an faţă de iunie 2021. În topul mărfurilor nealimentare care au avut cele mai mari creşteri de preţ s-au aflat şi combustibilii, cu 41,32% în iunie 2022 faţă de iunie 2021, şi energia electrică - plus 17,05%.

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult în intervalul de referinţă au fost uleiul comestibil, cu creşteri de preţ de 49,71%, cartofii - 42,18% şi făina - 33,16%. În sectorul serviciilor, cel mai mult s-au scumpit transportul aerian - 29,13%, apă, canal salubritate - 19,44% şi serviciile poştale - 15,94%. De la lună la lună, în iunie cele mai importante creşteri ale preţurilor au fost consemnate la ulei - 7,33%, servicii de transport aerian - 6,24% şi combustibili - 3,22%.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net